Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Θετική η Επιτροπή Θεσμών στον διορισμό της Α. Νάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θετική η Επιτροπή Θεσμών στον διορισμό της Α. Νάκου

Θετική γνώμη εξέφρασε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό της Ά. Νάκου ως αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τον οποίο επέκριναν έντονα τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης με το σκεπτικό ότι διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης του Ν. Παππά, με συμμετοχή στη σύνταξη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι η συνεργασία της Ά. Νάκου με το γραφείο του Ν. Παππά δεν είναι «ούτε μειονέκτημα, ούτε πλεονέκτημα».

Η Ά. Νάκου ξεκαθάρισε ότι υποτιθέμενη πίεση από τον υπουργό προς την ίδια «θα είχε την ίδια τύχη» με την πίεση που ενδεχομένως θα δεχόταν από ιδιωτικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάστηκε στο παρελθόν. Η Ά. Νάκου επισήμανε ότι η απόσπασή της δεν έγινε με κομματικά κριτήρια, ενώ παρατήρησε ότι η συμμετοχή της στη σύνταξη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες περιορίστηκε στις επαφές με στελέχη της Ε.Ε. για θέματα ανταγωνισμού, οι παρατηρήσεις των οποίων ενσωματώθηκαν στον νόμο.

Σχετικά με τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και της υποτιθέμενης αντίθεσής του με τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού, η Ά. Νάκου εκτίμησε ότι ο δικός της ρόλος δεν είχε τον παραμικρό αντίκτυπο στον αριθμό, τόνισε όμως ότι δεν είναι δυνατόν να είναι απεριόριστος ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών από τη στιγμή που το φάσμα συχνοτήτων είναι πεπερασμένο.

Ο Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι από τη στιγμή που η Ά. Νάκου επέλεξε να συνεργαστεί με τον Ν. Παππά έχει ταυτιστεί μαζί του, ενώ στη συνεργασία της με τον Ν. Παππά απέδωσαν την αρνητική τους στάση στον διορισμό της οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού.

Υπέρ του διορισμού η Ένωση Κεντρώων

Αντίθετα ο Μ. Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων) υπερψήφισε τον διορισμό της Ά. Νάκου υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι «ουσιαστικό» να γίνεται αντιπολίτευση πάνω στο ζήτημα αυτό με βάση τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες. Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εξέφρασε θετική γνώμη και για τον διορισμό των Σ. Καρκαλάκου, Α. Αδαμάκου και Μ. Πολέμη ως τακτικού και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL