Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Πήγαν από το "ψηφίζουμε τόσα και άλλα τόσα" στο "δεν ψηφίζουμε" / Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. έχει πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πήγαν από το "ψηφίζουμε τόσα και άλλα τόσα" στο "δεν ψηφίζουμε" / Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. έχει πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα

Η Ν.Δ. έχει πολιτικό πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα που επιτυγχάνει η κυβέρνηση, αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι ακόμη και η Γερμανία αλλάζει και πρέπει Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να συνεκτιμήσουν τις αλλαγές που έρχονται.

"Να σκεφθείτε ειλικρινώς το πώς θα πολιτευθείτε από εδώ και μπρος, διότι η αξιολόγηση θα κλείσει, και θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Οι ακραίες φωνές, οι οποίες λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και μόνο καθυστερούν αυτή τη στιγμή τη διαπραγμάτευση, πολλές φορές προφασιζόμενοι πράγματα ανήκουστα, δεν θα επικρατήσουν" τόνισε.

Ο Ν. Παππάς απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης για καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. "Το αντιπολιτευτικό vertigo της Ν.Δ. θα πρέπει κάποια στιγμή να λάβει τέλος", υπογράμμισε και επεσήμανε ότι "η Ν.Δ. πήγε από το ‘θα ψηφίσουμε τόσα και άλλα τόσα’ στο ‘δεν ψηφίζουμε τίποτα’ όταν καταφέραμε να έχουμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Τι δεν ψηφίζει η Ν.Δ.; Τα θετικά αντίμετρα". Μάλιστα ο υπουργός υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. έλεγε "κλείστε, και εάν ήμασταν εμείς, θα δίναμε τόσα και άλλα τόσα" την περίοδο που στο τραπέζι ήταν η απαίτηση του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ. ευρώ, ενώ καταψηφίζει τώρα που υπάρχουν και τα αντίμετρα! "Προφανώς, έχει πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα" ήταν το συμπέρασμα του Ν. Παππά.

Σοβαρή μετατόπιση δείχνει ο Γκάμπριελ

Πέρα όμως από την κομματική αντιπαράθεση ο υπουργός έθεσε και ουσιώδη ζητήματα που αφορούν τις αλλαγές που έρχονται στην Ευρώπη. Ο Ν. Παππάς αναφέρθηκε στο άρθρο του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ στη FAZ “Frankfurter Allgemeine Zeitung” υπογραμμίζοντας ότι "παρουσιάζει μία ιδέα η οποία, σε σχέση με την προσέγγιση της κρίσης μέχρι τώρα, αποτελεί πάρα πολύ σοβαρή μετατόπιση. Έγραψε ότι η Γερμανία επωφελείται από τη συμμετοχή της στην Ε.Ε. και δεν είναι η χώρα η οποία πληρώνει τους άλλους. Η ιδέα ότι η Γερμανία είναι μία χώρα η οποία πληρώνει τους άλλους με τη διαμεσολάβηση της ‘κακής’ Κομισιόν, ήταν το θεμέλιο για την εφαρμογή των πολιτικών που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη. Και αυτή η ιδέα δοκιμάζεται".

"Λέτε ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ο εχθρός της Ελλάδας; Του τα έχετε πει κατάμουτρα αυτά;" είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι "διαπραγματεύεται στο εσωτερικό με υπερφίαλο και αλαζονικό τρόπο".

Το ΠΑΣΟΚ να δει πώς τοποθετείται το ΕΣΚ

Ο Ν. Παππάς κάλεσε το ΠΑΣΟΚ "να βλέπουν πώς τοποθετούνται οι σύντροφοί τους στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, όταν ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας βρίσκεται διαρκώς και κατ’ επανάληψη καλεσμένος στις συναντήσεις πριν από τις συνόδους κορυφής. Είναι απολύτως ασύμβατη η τακτική και ο τόνος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέναντι στην κυβέρνηση σε σχέση με το τι ακούγεται εκεί". Λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Μανιάτης είχε χαρακτηρίσει "Ιανό" τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ. Με υπουργική τροπολογία θα δοθούν τμηματικά "και ως πρώτο βήμα", όπως είπε ο Ν. Παππάς, 45 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ για υπηρεσίες που προσέφεραν τα έτη 2013, 2014 και 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL