Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Δ. Τζανακόπουλος για τη δήλωση Ντάισελμπλουμ: / Δ. Τζανακόπουλος: "Άστοχη, σεξιστική, στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος για τη δήλωση Ντάισελμπλουμ: / Δ. Τζανακόπουλος: "Άστοχη, σεξιστική, στρώνει το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις"

"Πλήρως άστοχη" χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος τη δήλωση Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι “υιοθετεί στερεότυπα τα οποία διευρύνουν το χάσμα μεταξύ Βορρά και Νότου και στην πραγματικότητα στρώνουν το χαλί για εξτρεμιστικές απόψεις". Σε ανάλογο μάλιστα μήκος κύματος με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, τόνισε τη "σεξιστική χροιά" του σχολίου Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως "Σε μια φάση που η Ευρώπη βρίσκεται σε μια έντονη πολιτική αναζήτηση για τα επόμενα βήματά της, δηλώσεις οι οποίες διευρύνουν τα χάσματα Βορρά και Νότου δεν βοηθούν κανέναν".

Σύσσωμη καταδίκη της αντιπολίτευσης

«Δεν επιτρέπω και δεν ανέχομαι από κανέναν, όσο υψηλά ιστάμενος κι αν είναι, να προσβάλλει τη χώρα μου και τους συμπολίτες μου» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας.

«Ευρωπαϊκή εκδοχή του ‘μαζί τα φάγαμε’” χαρακτήρισε το ΚΚΕ τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, παρατηρώντας ότι «έχουν στόχο να συγκαλύψουν τις αιτίες της κρίσης και των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται ενιαία σε όλα τα κράτη-μέλη -Βόρεια και Νότια- απ’ όλες τις κυβερνήσεις".

“Η Ευρώπη των στερεοτύπων και των εύκολων κατηγοριών, σαν αυτές του Ντάισελμπλουμ, είναι ακριβώς η Ευρώπη που δεν θέλουμε" δήλωσε στο Τwitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ «δεν έχει το ηθικό ανάστημα για να παραμείνει στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μανταλένα Παπαδοπούλου, κάνοντας λόγο για “πρωτόγονο ρατσισμό».

Στ. Κούλογλου: “Σπατάλησε τις ψήφους του ερωτοτροπώντας με ακροδεξιές ιδέες”

Ο Στέλιος Κούλογλου κάλεσε με γραπτή ερώτηση την Κομισιόν να τοποθετηθεί έναντι των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι “επαναφέρει στο προσκήνιο τα ρατσιστικά στερεότυπα" που "συνέβαλαν στην άνοδο της ξενοφοβικής Ακροδεξιάς". "Όπως έγινε και στην πατρίδα του κ. Ντάισελμπλουμ, του οποίου το κόμμα καταποντίστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Σπαταλώντας προφανώς τις ψήφους του, όχι σε ποτά και γυναίκες, αλλά σε επικίνδυνες ερωτοτροπίες με τις ακροδεξιές ιδέες" σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με εμφανή σκωπτική διάθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL