Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Η Ν.Δ. κρύβεται πίσω από τη συνωμοσιολογία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ. κρύβεται πίσω από τη συνωμοσιολογία

Πολιτική αντιπαράθεση, αλλά με... ταυτόχρονα μηνύματα εκτός συνόρων, πυροδότησε η αποκάλυψη του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μ. Σαπέν περί αξίωσης του ΔΝΤ να στηρίξει και η αντιπολίτευση τα μέτρα, όπως και οι αντίστοιχες δηλώσεις του Γερμανού ομολόγου του Β. Σόιμπλε.

Η Ν.Δ., έπειτα από αρκετές ώρες αμηχανίας, επέλεξε να επαναλάβει, μέσω διαρροής και όχι επίσημης ανακοίνωσης, τη θέση της πως δεν ψηφίζει το δημοσιονομικό πακέτο της συμφωνίας, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μετά τις συναντήσεις του με Άν. Μέρκελ - Β. Σόιμπλε (την 1η Μαρτίου), είχε φροντίσει να διαμηνύσει στο Βερολίνο ότι “το κράτος έχει συνέχεια” και πως “δεν θα γίνει Τσίπρας να στέλνει επιστολές στους δανειστές ότι δεν θα αναγνωρίσει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης”.

Γαλάζια συνωμοσιολογία

Πάντως, χθες, πηγές της οδού Πειραιώς “είδαν” πίσω από τις δηλώσεις Σαπέν - Σόιμπλε... συνωμοσία. “Η Ν.Δ. έχει πάρει θέση στο προσκήνιο για τα μέτρα. Δεν θα τα ψηφίσει. Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να πάρει θέση για αυτά που γίνονται στο παρασκήνιο. Και να εξηγήσει γιατί αναζητεί στήριξη από το εξωτερικό για να ψηφιστούν τα μέτρα που, λόγω της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα, ζητούνται από τη χώρα” επισήμαναν “γαλάζιες” πηγές εμμένοντας στη γραμμή αθώωσης των ακραίων εκ των δανειστών για τις παράλογες και εκτός συμφωνίας απαιτήσεις τους. “Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν αισθάνεται τόσο άνετα με την κυβερνητική του πλειοψηφία. Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τον διευκολύνουμε” κατέληγε η διαρροή της Ν.Δ.

Μαξίμου: “Η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη πλειοψηφία"

Απαντώντας, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου δεν έστρεψαν τα βέλη τους μόνο προς την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά παράλληλα έστειλαν μήνυμα και στους δανειστές “φωτογραφίζοντας” το ΔΝΤ και το Βερολίνο. “Ο κ. Μητσοτάκης μέχρι πριν από λίγο καιρό έλεγε 'τόσα και άλλα τόσα' για να κλείσει η αξιολόγηση, παίρνοντας το μέρος των πιο ακραίων από τους δανειστές, με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση στη χώρα. Τώρα που δεν του βγαίνει, υιοθετεί συνωμοσιολογικά σενάρια και κάνει τζάμπα μαγκιές” τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, για να προσθέσουν με έμφαση: “Η κυβέρνηση διαθέτει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Και επί του ελληνικού Συντάγματος δεν δικαιούνται να έχουν λόγο οι δανειστές”. “Αποκλειστικός αρμόδιος για να κρίνει την υποκριτική και εθελόδουλη στάση του κ. Μητσοτάκη είναι ο ελληνικός λαός” κατέληξαν οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL