Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» από τον Ν. Βούτση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες» από τον Ν. Βούτση

Εγκαινιάστηκε χθες από τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση η έκθεση «Μικρές Οδύσσειες», η οποία φιλοξενείται στο Περιστύλιο της Βουλής. Την έκθεση συνδιοργανώνουν η Βουλή των Ελλήνων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του. Κοινό στοιχείο των εκθεμάτων είναι η θάλασσα και η διαχρονική σύνδεσή της με τον Ελληνισμό. Η έκθεση απαρτίζεται από 35 αρχαιότητες από τη συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, 21 ιστορικές χαρτογραφήσεις του ελλαδικού χώρου και 21 έργα ζωγραφικής από τον 19ο αιώνα έως σήμερα.

Ν. Βούτσης: Μικρές Οδύσσειες μέσα στο παζλ της μεγάλης Οδύσσειας του Ελληνισμού

Ο Ν. Βούτσης χαρακτήρισε την έκθεση «αποτύπωμα από μικρές Οδύσσειες μέσα στο παζλ της μεγάλης Οδύσσειας του Ελληνισμού», ενώ, αναφερόμενος στα εκθέματα, έκανε λόγο για μια σύνθεση «αισθητική, οργανική, πολιτισμική με πολλά μηνύματα, απολύτως εμβληματική». Ο Ν. Βούτσης μίλησε με θερμά λόγια και για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο χαρακτήρισε «κιβωτό μίας ολόκληρης εξέλιξης χιλιάδων χρόνων».

Λ. Κονιόρδου: Διαχρονική έμπνευση για τους καλλιτέχνες η θάλασσα

Τον λόγο πήρε επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, η οποία σημείωσε ότι με μια ματιά στα εκθέματα «βλέπει κανείς ότι η θάλασσα που αγκαλιάζει τον τόπο μας αποτελεί την έμπνευση για τους καλλιτέχνες διαχρονικά, από τα πανάρχαια χρόνια μέχρι και σήμερα». Η Λ. Κονιόρδου επισήμανε ότι «η τέχνη ενώνει ανθρώπους και εποχές, όπως ακριβώς η θάλασσα ενώνει λαούς και πολιτισμούς, κόσμους όμοιους και διαφορετικούς, ιδέες, τέχνες, γλώσσες, θρησκείες, ελπίδες, απογοητεύσεις, όνειρα και εν τέλει τον άνθρωπο με τους ανθρώπους».

Ελεύθερη είσοδος για τους πολίτες κάθε Σάββατο και Κυριακή

Στη συνέχεια η Μ. Λαγογιάννη - Γεωργακαράκου, διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ξενάγησε τους προσκεκλημένους στα εκθέματα των «Μικρών Οδυσσειών». Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL