Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ε. Τσακαλώτος: Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ε. Τσακαλώτος: Μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου

Διαπιστώσαμε ουσιαστική πρόοδο είπε στη δήλωσή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι "μετά από την εισήγηση των θεσμών, της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Ντάισελμπλουμ αποφασίστηκε να έχουμε μια εντατικοποίηση της διαδικασίας και γι' αυτό θα παραμείνουμε και εγώ και η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Χουλιαράκης για να συζητήσουμε τα θέματα που έχουν μείνει, βασικά στα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε μία πρόοδο σε αυτά τα θέματα, όπως είπε και ο πρόεδρος του Eurogroup".

"Η ιδέα είναι ότι πολλές φορές πρέπει να αλλάξεις τη σειρά, να αφήσεις το τεχνικό επίπεδο και να βρεις τα βασικά ζητήματα όπου υπάρχουν διαφορές και μετά να κλείσεις τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

'Αρα η στρατηγική μας είναι να μείνουμε εδώ και να κάνουμε ουσιαστική πρόοδο, να αφήσουμε ελάχιστα ζητήματα και αν μπορούμε ούτε αυτά, για να μπορούμε μετά όταν επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα να έχουμε μια συμφωνία, ένα πακέτο μέτρων που συμφωνούμε εμείς και οι θεσμοί πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα.

Από εκεί και πέρα η διαδικασία μπορεί να επιταχυνθεί πολύ περισσότερο και μπορούμε να πάμε στο ΔΝΤ στις συναντήσεις της Άνοιξης στις 22 Απριλίου για να προσθέσουμε και τις τελευταίες λεπτομέρειες για όλο το πακέτο" πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL