Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Κ.Ο. πειθαρχίας των γαλάζιων βουλευτών από Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ.Ο. πειθαρχίας των γαλάζιων βουλευτών από Μητσοτάκη

Σε διάταξη μάχης ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επιχειρεί να θέσει τη Ν.Δ. ο Κυρ. Μητσοτάκης, προϊδεάζοντας για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και διαμηνύοντας προς τους “γαλάζιους” διαφωνούντες ότι ο ίδιος εμμένει στη δομική αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. συγκαλεί σήμερα το μεσημέρι την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος προκειμένου να δώσει το στίγμα των προθέσεών του, αλλά και να στείλει μηνύματα προς... εσωκομματικούς αποδέκτες.

“Όχι σε όλα”

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται, εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση, να “πυροβολήσει” εκ νέου την κυβέρνηση προφητεύοντας σκληρά μέτρα, τα οποία φροντίζει τις τελευταίες ημέρες να “διαφημίζει” με τις δημόσιες παρεμβάσεις του. Παράλληλα, την ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ. επικρατεί αγωνία για τα “αντίμετρα” που θα καταφέρει να εξασφαλίσει η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να “απαξιώσει” αυτές τις θετικές παρεμβάσεις επικαλούμενος όσα είπε προσφάτως ο Γ. Ντάισελμπλουμ με έγγραφό του προς την ολλανδική Βουλή, ότι δηλαδή τα “αντίμετρα” θα ισχύσουν εφόσον το 2019 επιτευχθούν οι τεθειμένοι δημοσιονομικοί στόχοι.

Πέραν αυτών ο Κυρ. Μητσοτάκης με τη σημερινή παρέμβασή του έχει ως βασικό στόχο να “κόψει” την εν εξελίξει εσωκομματική συζήτηση σχετικά με το κατά πόσον η Ν.Δ. πρέπει να υπερψηφίσει τα εν λόγω “αντίμετρα” -όποια κι αν είναι αυτά. Η συγκεκριμένη συζήτηση βγήκε στην επιφάνεια εδώ και 10 ημέρες, μετά την ηχηρή παρέμβαση Μεϊμαράκη περί “τζάμπα μαγκιάς”, και πολλοί “γαλάζιοι” συνεχίζουν να πιστεύουν ότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει και τις θετικές παρεμβάσεις, “θα την πάθει όπως την πάθαμε με τη χριστουγεννιάτικη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους”, όπως τονίζει προβεβλημένος “γαλάζιος”, πρώην κορυφαίος υπουργός. Σε κάθε περίπτωση, επ’ αυτού ο Κυρ. Μητσοτάκης θα είναι απόλυτος: “Μόνοι τους τα διαπραγματεύτηκαν, αυτοί ας τα ψηφίσουν” αναμένεται να επισημάνει, επαναλαμβάνοντας το γνωστό “μότο” περί “καθυστερήσεων” που “μεγαλώνουν τον λογαριασμό”.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Ν.Δ. προτίθεται να στείλει μηνύματα και στους “καραμανλικούς”, αλλά και να θέσει στο στόχαστρό του τον Π. Καμμένο στον απόηχο της συνάντησης Κ. Καραμανλή - Ντ. Μπακογιάννη, όπου διατυπώθηκε το αίτημα της ηγεσίας της Ν.Δ. να... μην αφήνουν οι “καραμανλικοί” τον Π. Καμμένο να “εκμεταλλεύεται” τον “καραμανλισμό”. Πάντως, επ’ αυτού, η δηκτική απάντηση πολλών “καραμανλικών” είναι ότι “αν η Ν.Δ. έμπαινε στον κόπο να υπερασπιστεί την κληρονομιά Καραμανλή, δεν θα είχε χώρο και έδαφος ο Π. Καμμένος να κάνει όσα κάνει”...

Τέλος, χθες, ο Κυρ. Μητσοτάκης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. Ωστόσο αμφότεροι κράτησαν χαμηλούς τόνους μετά τη συνάντηση, δημοσιοποιώντας μόνο ότι συμφώνησαν στην ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση και να αρθεί η αβεβαιότητα στην οικονομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL