Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Αποκαλυπτική παρέμβαση του τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. / Σχέδιο Ν.Δ. για απολύσεις και διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκαλυπτική παρέμβαση του τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ. / Σχέδιο Ν.Δ. για απολύσεις και διάλυση της πρωτοβάθμιας υγείας

Εκτεταμένο κύμα απολύσεων και εκκαθαρίσεων στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα από ενδεχόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος Β. Οικονόμου κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία. Ο υπουργός Υγείας Αν. Ξανθός υπογράμμισε ότι τα όσα είπε ο Β. Οικονόμου υποδηλώνουν «έρχεται πογκρόμ καρατομήσεων και απολύσεων στα νοσοκομεία».

«Εμείς ότι δεν θα πάρουμε κληρονομιά αυτούς τους διοικητές σας, να το ξεχάσουν, τελειώσανε αυτά, κανένας, θα φάνε όλοι ‘Χ’, αν περνάει από τα χέρια μου, όλοι ‘Χ’ θα φάνε» υποστήριξε ο Β. Οικονόμου σχετικά με τους διοικητές των νοσοκομείων, ενώ ισχυρίστηκε ότι «όλες αυτές οι προσλήψεις που κάνετε όλες είναι παράνομες, των καθαριστριών που κάνετε από την πίσω πόρτα και των σεκιούριτι, συν τα ΤΟΜΥ». Ο Β. Οικονόμου χαρακτήρισε τους διοικητές των νοσοκομείων «γκαουλάιτερ» και «κομματικούς εγκάθετους οι οποίοι κάνουν διώξεις».

Ο Β. Οικονόμου πρόσθεσε ότι «δεν θα φλομώσετε την Υγεία την ώρα που καταρρέει με χιλιάδες ανθρώπους που δεν έχουν να δώσουν» και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προσλαμβάνει καθαρίστριες και σεκιούριτι στα νοσοκομεία αποσκοπώντας να ασκήσει πίεση σε μια ενδεχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους μονιμοποιήσει. Ο Β. Οικονόμου αναφέρθηκε επίσης στις Τοπικές Ομάδες Υγείας χαρακτηρίζοντάς τις «σοβιετικούς θύλακες» όπου η κυβέρνηση θα κάνει προσλήψεις.

Ξανθός: “Σάρκα εκ της σαρκός του συστήματος Υγείας οι διοικητές”

Απαντώντας για τα περί «κομματικών εγκάθετων» ο Αν. Ξανθός υπογράμμισε ότι η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των διοικητών των νοσοκομείων κράτησε 6 με 8 μήνες παρατηρώντας ότι «δεν θα χρειαζόταν τόσος χρόνος αν ήταν κομματικοί εγκάθετοι». Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι οι τρεις στους τέσσερις νέοι διοικητές έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη διοίκηση της Υγείας και το 70% υπηρετεί στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο Αν. Ξανθός σημείωσε ότι οι διοικητές είναι «σάρκα εκ της σαρκός του συστήματος» κι όχι «κομματικός στρατός αποτυχόντων πολιτευτών», όπως στο παρελθόν.

ΣΥΡΙΖΑ: Απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός και πελατειακό κράτος, αυτή είναι η Ν.Δ.

«Σήμερα ο κ. Β. Οικονόμου αποκάλυψε το πραγματικό πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη: Ρεβανσισμός, απολύσεις εργαζομένων, άλωση του κράτους» και προσθέτοντας ότι «αυτό είναι το δίπτυχο της Ν.Δ: απάνθρωπος νεοφιλελευθερισμός και πελατειακό κράτος». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς σχολίασε ότι «πέφτετε έξω αν θεωρείτε ότι με αυτόν τον τρόπο η πολιτική σας έχει οποιοδήποτε μέλλον στον χώρο της Υγείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL