Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Οι μεγάλες υποδομές δεν μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά από ιδιώτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι μεγάλες υποδομές δεν μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά από ιδιώτες

Νέο μήνυμα στη DIGEA, αυτή τη φορά από το βήμα της Βουλής, έστειλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επισημαίνοντας ότι αφήνει χωρίς τηλεοπτικό σήμα τους πολίτες.

"Υπάρχει ένα δίδαγμα μέσα από την κρίση και αυτό αφορά κυρίως στις προοδευτικές και αριστερές δυνάμεις", είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. "Το δίδαγμα είναι ότι οι μεγάλες υποδομές και τα μεγάλα δίκτυα δεν μπορούν να παράγουν το μέγιστο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα όταν λειτουργούν αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα" τόνισε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε:

"Ένα τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα -και σας το λέω με προσωπική πείρα- είναι η ιστορία της DIGEA, δηλαδή η ιστορία του ότι έχουμε ιδιωτικό πάροχο του ψηφιακού σήματος της τηλεόρασης για τη χώρα μας. Έχω κάνει πολλές περιοδείες το τελευταίο διάστημα. Ξέρετε ποιο είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που μου αναφέρουν οι άνθρωποι στην επαρχία; "Δεν μπορούμε να δούμε τηλεόραση". Δεν σας μιλάω για περιοχές της παραμεθορίου που εκεί πέρα και για λόγους πέραν του Συντάγματος δεν διασφαλίζουμε ένα βασικό δικαίωμα στους πολίτες, αλλά υπάρχουν και λόγοι εθνικοί για να το κάνουμε. Σας μιλάω για περιοχές της Καλαμάτας, για παράδειγμα. Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση".

Ανοδική πορεία για τα ΕΛΤΑ

Αναφερόμενος ο υπουργός στα ΕΛΤΑ υπενθύμισε ότι επί Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν "μια ιστορία μεθοδευμένης εγκατάλειψης" με χαρακτηριστικό ότι έγινε επένδυση στην επιστολική δραστηριότητα, την ώρα που ο προσανατολισμός και το μεγάλο μερίδιο της αγοράς είναι στο δέμα, ενώ από το 2011 "τα πάρκαραν στο ΤΑΙΠΕΔ" και τα απένταξαν από το ΕΣΠΑ.

Σήμερα, τόνισε ο Ν. Παππάς, τα ΕΛΤΑ αύξησαν τον τζίρο στο δέμα κατά 20% τον περασμένο χρόνο, κέρδισαν το 2016 περίπου 190 διαγωνισμούς, έχουν εξοικονομήσει 20 εκατ. ευρώ, ανασυγκροτούνται με τους διορισμούς γενικών διευθυντών και διευθυντών, αυτοματοποιούνται, ανοίγονται σε νέες αγορές (π.χ. ηλεκτρικής ενέργειας), εμπορεύονται χρηματοοικονομικά προϊόντα, θα μπορούν να ασκούν τελωνειακό έλεγχο, ενώ ξεκινά η διαδικασία είσπραξης των 26-28 εκατ. ευρώ που οφείλει το δημόσιο. Παράλληλα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης θα καταβάλλει τα 7 εκατ. που οφείλει.

Ο Α. Λοβέρδος ρώτησε αν η κυβέρνηση αποδέχεται ότι οι οφειλές του δημοσίου φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει η PriceWaterHouse. Ο Ν. Παππάς απάντησε ότι αρχές του μήνα θα έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για αποζημίωση του κόστους Καθολικής Υπηρεσίας για τα έτη 2013, 2014 και 2015.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL