Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
Το αρπακτικό Τραμπ και οι Ευρωπαίοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το αρπακτικό Τραμπ και οι Ευρωπαίοι

Το δόγμα Τραμπ, που άρχισε ήδη να εφαρμόζεται προς βλάβη της Αμερικής και όλου του κόσμου, δεν λέγεται τραμπισμός, αλλά τραμπουκισμός. Δεν είναι μια απλή πολιτική ή μια απλοϊκή στρατηγική μόνο. Είναι κάτι πολύ πιο βάρβαρο και πρωτόγονο. Είναι η βαθιά και ενστικτώδης επιθυμία ενός αρπακτικού που έχει αποθρασυνθεί επειδή πέτυχαν οι αρπαγές του και οι απάτες του.

* Άρπαξε την προεδρία των ΗΠΑ παρ' όλο που η αντίπαλός του Χίλαρι Κλίντον πήρε 3 εκατομμύρια ψήφους περισσότερες.

* Άρπαξε 100 εκατομμύρια δολάρια φόρους από το κράτος των ΗΠΑ με φοροδιαφυγή που ομολόγησε. Τη φοροδιαφυγή αυτή πλήρωσαν και πληρώνουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι, καθώς και τους τόκους του δανείου που κάλυψε τη φοροδιαφυγή.

* Σχεδιάζει ν' αρπάξει τα έξοδα για το τείχος του Μεξικού όχι από τους Μεξικανούς, όπως λέει, αλλά από τους Αμερικανούς καταναλωτές που θα πληρώσουν τις αυξημένες με δασμούς τιμές των προϊόντων.

* Σχεδιάζει ν' αρπάξει το προϊόν της ανάπτυξης από την Κίνα, την Ευρώπη, τη Βρετανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική, την Ιαπωνία κι απ' όλον τον πλανήτη. Αυτόν τον σκοπό έχουν οι διμερείς συμφωνίες που επιδιώκει.

Αυτό το τρωκτικό δεν θα έχει χώρα να σταθεί σε λίγο. Ήδη οι νουνεχείς Αμερικανοί, οι δημοκρατικοί, οι φιλελεύθεροι, οι προοδευτικοί, ακόμη και οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικανοί, του κουνάνε μπροστά στη μούρη το άρθρο 25 του Συντάγματος με το οποίο καθαιρείται ο πρόεδρος και το οποίο έχει εφαρμοστεί στον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον.

Όσον αφορά τον υπόλοιπο κόσμο οι αντιδράσεις επισήμων και απλών ανθρώπων είναι χαρακτηριστικές:

* Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πληρώσει για το τείχος, αλλά ματαίωσε και την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

* Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ, όχι μόνο δήλωσε ότι η συμφωνία του Ειρηνικού θα προχωρήσει σε 11 χώρες μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, αλλά και σε τηλεφώνημα με τον Τραμπ που επρόκειτο να κρατήσει μία ώρα τον εκνεύρισε τόσο πολύ για το μεταναστευτικό που τον ανάγκασε να διακόψει τη συνομιλία στα 15' της ώρας.

* Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με απόφασή του ζητάει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην δεχθεί ως πρεσβευτή στις Βρυξέλλες τον Τεντ Μάλοχ αν τολμήσει να τον διορίσει ο Τραμπ. Ο Τ. Μάλοχ είχε πει σε συνέντευξή του στο BBC ότι το ευρώ θα διαλυθεί σε 18 μήνες!

* Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, που προωθεί το Brexit, είπε στον Τραμπ κατά τη συνάντησή τους ότι το Διάταγμα για το Μεταναστευτικό, που απαγορεύει την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά μουσουλμανικών χωρών, είναι λάθος!

Οι αντιδράσεις, που θα έχουν πολλαπλασιαστεί μέχρι να δημοσιευθεί το άρθρο, δεν δείχνουν μόνο τη διεθνή αντίθεση στην παράλογη πολιτική Τραμπ. Δείχνουν επίσης πόσο απαραίτητη είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη για την άμυνα των λαών της Ευρώπης από την επίθεση των πολυεθνικών και των αρπακτικών των μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη. Δείχνουν στους δήθεν αριστερούς της Ελλάδας, στους ακροδεξιούς της Λεπέν στη Γαλλία και στους χαβαλέδες του Μπέπε Γκρίλο στην Ιταλία που νοσταλγούν τον Μπενίτο Μουσολίνι πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι απ' όσα πραγματικά συμβαίνουν στον κόσμο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη είναι το μοναδικό μοντέλο άμυνας απέναντι στα αρπακτικά. Κι αυτό το μοντέλο μπορεί να ενισχύσει την άμυνα των μικρών και μεσαίων χωρών στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική, στην Ινδονησία και παντού όπου γης. Αλλιώς τα μεγάλα αρπακτικά θα τους πάρουν την μπουκιά απ' το στόμα.

Μεγαλύτερη αντίσταση μπορούν να προβάλουν οι εκπρόσωποι 500 εκατομμυρίων ενωμένων Ευρωπαίων απ' όση οι μεμονωμένοι εκπρόσωποι των 10 εκατομμυρίων Ελλήνων, 40 εκατομμυρίων Ισπανών και 60 εκατομμυρίων Γάλλων. Τα αρπακτικά μόνο τη δύναμη των ενωμένων λαών φοβούνται.

Ο Τραμπ δεν έκανε πίσω στο ΝΑΤΟ επειδή φοβήθηκε τη στρατιωτική δύναμη της Ελλάδας, αλλά τη δήλωση των Ευρωπαίων ηγετών ότι είναι ευκαιρία για τη δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού.

Η Ευρώπη πρέπει να βρει τη δύναμη να διορθώσει τα λάθη της και να προχωρήσει σε μεγαλύτερη ενότητα. Έτσι όχι μόνο θα υπερασπιστεί τα δίκαια των Ευρωπαίων, αλλά θα διευκολύνει και τον υπόλοιπο κόσμο να αντιμετωπίσει τον Τραμπ και τους Αμερικανούς να αποδεσμευτούν από το αρπακτικό...

Διαφορετικά, κλάφτα Χαράλαμπε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL