Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών / Τρία "όχι" της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών / Τρία "όχι" της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας

Αρνητικές είναι οι εισηγήσεις της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για τα αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών και για τις τρεις υποθέσεις που εξέτασε χθες.

Η πρώτη υπόθεση αφορά τη μήνυση για εσχάτη προδοσία εναντίον των 166 βουλευτών που ψήφισαν την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τροποποίηση των μνημονιακών συμβάσεων το 2013.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκη για υπόθεση απόφασης πολεοδομικού χαρακτήρα του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου. Η αρνητική εισήγηση βασίστηκε στο γεγονός ότι ο Σ. Βαρδάκης δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος την επίμαχη χρονική περίοδο.

Τέλος, αρνητική ήταν η εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας και για το αίτημα άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Φορτσάκη σχετικά με την υπόθεση του πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ και καθηγητή Ιατρικής Άγγ. Χατζάκη. Ο Θ. Φορτσάκης κατηγορείται επειδή ως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν έθεσε σε αργία τον Άγγ. Χατζάκη μετά την καταδίκη του για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή και νόθευση εγγράφου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL