Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
«Ευρωπαϊκό ζήτημα» είναι για την Ολλανδία η Ελλάδα, ανέφερε ο Ολλανδός πρέσβης στον Δ. Παπαδημητρίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ευρωπαϊκό ζήτημα» είναι για την Ολλανδία η Ελλάδα, ανέφερε ο Ολλανδός πρέσβης στον Δ. Παπαδημητρίου

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, βλέπει την Ελλάδα ως «ευρωπαϊκό ζήτημα», ανέφερε στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Αθήνα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ, σε σημερινή τους συνάντηση.

Η συζήτηση εστιάστηκε στα θετικά αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroupκαι στο επικείμενο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, ενώ ο υπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Ο υπουργός τόνισε ότι «η σελίδα έχει ήδη γυρίσει», γεγονός που διαφαίνεται και από το αυξανόμενο ενδιαφέρον για επενδύσεις. Επίσης, χαιρέτισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της Ολλανδικής πρεσβείας προς τη startup επιχειρηματικότητα, μέσω του «OrangeGrove» («Πορτοκαλεώνας») - ενός δικτύου εργασίας και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών επιχειρηματιών έως 35 ετών.
 
Ο κ. Βέλντκαμπ, σημείωσε ότι η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας του θεωρεί ότι η Ελλάδα παρουσιάζει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ειδικά στους τομείς της αγροδιατροφής, της ενέργειας, της καινοτομίας και των υπηρεσιών. Στο ίδιο πλαίσιο, ανανέωσε το ραντεβού του με τον υπουργό για τις αρχές Μαρτίου, οπότε και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των ολλανδικών εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL