Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.3°C
4 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C17.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C18.8°C
6 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C20.2°C
2 BF 59%
Τριβές στο ΠΑΣΟΚ για τη "γραμμή" των μετεκλογικών συνεργασιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριβές στο ΠΑΣΟΚ για τη "γραμμή" των μετεκλογικών συνεργασιών

Τριβές εντός του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι προκαλεί το θέμα της “γραμμής” της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως προς το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών.

Η συζήτηση αυτή φάνηκε ότι διεξάγεται στη Χαρ. Τρικούπη, από τις δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη περί “δίδυμων” ή “τρίδυμων” συνεργασιών, από σκέψεις που αποδόθηκαν στη Φ. Γεννηματά μέσω αρθρογραφίας και την ενόχληση που εξέφρασε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος για αυτές. Με σχόλιό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τίτλο: “Αυτόνομη πορεία. Ούτε 'δίδυμα' ούτε 'τρίδυμα'” και εν είδει μηνύματος προς την ηγεσία, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. έσπευσε να εκφράσει τη δυσφορία του, αφήνοντας υπόνοιες για προσπάθειες διαμόρφωσης της σχετικής θέσης του κόμματος, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα όργανα. Ο ίδιος αναφέρει ότι πρώτιστος στόχος πρέπει να είναι η δεύτερη θέση και όχι να προναγγέλλεται με ποιον θα συνεργαστεί μετεκλογικά.

Πρόκειται για σχόλιο επί της αναφοράς (ΑΠΕ-ΜΠΕ) του Κ. Σκανδαλίδη ότι “το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν παίζει σε δυάδες, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη Ν.Δ. Το ΠΑΣΟΚ παίζει σε τριάδες και πάνω με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο μεγαλύτερων μετά τις εκλογές κομμάτων, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορεί να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση".

Παράλληλα, σε δημοσιογραφικό άρθρο (matrix24.gr) αποδόθηκε στη Φ. Γεννηματά αναφορά με την ίδια θέση και την ίδια φρασεολογία: “Να συμφωνήσουν η Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν συμφωνήσουν, ας πάμε σε εκλογές και με απλή αναλογική", "αν συμφωνήσουν, τότε ναι, θα μπούμε και μεις στην κυβέρνηση. Σε τρίδυμο παίζουμε σε δίδυμο όχι”.

"Η στρατηγική που κάποιοι μάλλον εισηγούνται στην ηγεσία της Παράταξης είναι αντίθετη στο συμφέρον της χώρας, αλλά και στην προοπτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΠΑΣΟΚ να αναπτυχθεί στον μεγάλο προοδευτικό πόλο της Ελλάδας" σχολίασε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος. Πρόσθεσε ότι δεν στοχοποιεί τις πολιτικές απόψεις ή τους φορείς τους, “αφού όμως τέθηκαν ανοιχτά στον δημόσιο διάλογο πριν συζητηθούν στα όργανα του κόμματος, οφείλω κι εγώ να εκφράσω δημόσια την άποψή μου". "Εμείς, δηλαδή, πρέπει οπωσδήποτε να εξαρτούμε τη στάση μας από το τι θα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ.;" ανέφερε και πρόσθεσε ότι “αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. αποφασίσουν να συγκυβερνήσουν, πρέπει η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν πάση θυσία στη συγκυβέρνηση; Αυτόνομη πορεία σημαίνει ότι εμείς καθορίζουμε τις εξελίξεις. Γι’ αυτό ζητάμε αλλαγή συσχετισμών μετά από εκλογές: για να επιβάλουμε εθνική συνεννόηση".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL