Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
ΑΝ.ΕΛΛ.: Δεν υπάρχει θέμα στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝ.ΕΛΛ.: Δεν υπάρχει θέμα στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο λόγος για τον οποίο συνεργαστήκαμε είναι ξεκάθαρος και ισχύει ακόμη, δεν υπάρχει θέμα στη συνεργασία, όλα τα άλλα είναι άκαιρα» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Παπαδοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ και δίνοντας τέλος στη συζήτηση περί διάρρηξης των σχέσεων μεταξύ των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένος συνομίλησαν μέσα στο σαββατοκύριακο επανεπιβεβαιώνοντας την καλή πορεία της συνεργασίας των δύο κομμάτων.

Πριν από τη συνομιλία αυτή είχε προηγηθεί κριτική από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση της συνεργασίας με τους ΑΝ.ΕΛΛ., ενώ ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Δ. Καμμένος, μιλώντας στον Real FM, διατύπωσε τη δυσαρέσκειά του και ζήτησε ξεκάθαρη θέση από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας. Ο Δ. Καμμένος υποστήριξε ότι είχε τη συμφωνία του Π. Καμμένου πριν από την τοποθέτησή του αυτή.

Μ. Παπαδοπούλου: Το κλείσιμο της αξιολόγησης θα αφήσει την Ν.Δ. χωρίς αφήγημα

Παράλληλα η Μ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς εκφράζοντας εκ νέου την αισιοδοξία της για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέσω πολιτικής λύσης. Η Μ. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα αφήσει τη Ν.Δ. «χωρίς αφήγημα», ενώ δεν παρέλειψε να θίξει και πάλι την απουσία καθαρών απαντήσεων από τη μεριά της Ν.Δ. ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών.

«Ο λόγος είναι ότι στη Ν.Δ. στηρίζουν ξεκάθαρα τις θέσεις του ΔΝΤ συστηματικά, παρουσιάζονται ως πρόθυμοι συνεργάτες των δανειστών και θεωρούν ότι τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν τις βγάζει ο ελληνικός λαός, αλλά οι δανειστές» σημείωσε χαρακτηριστικά η Μ. Παπαδοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL