Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Επίκαιρη ερώτηση για ταύτιση Παντοάν - Σόιμπλε εναντίον Ελλάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίκαιρη ερώτηση για ταύτιση Παντοάν - Σόιμπλε εναντίον Ελλάδας

Ο ακτιβιστής - βουλευτής Τζούλιο Μαρκόν

Ανταπόκριση από το Μιλάνο.

Στο πλάι του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του και εναντίον της υποταγής της Ιταλίας στην πολιτική των «γερακιών» της Γερμανίας στάθηκαν με επίκαιρη ερώτηση τρεις βουλευτές της Ιταλικής Αριστεράς, ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών Παντοάν να ενημερώσει τη Βουλή γιατί ο Ιταλός εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ συντάχθηκε με τον Σόιμπλε εναντίον της Ελλάδας.

Οι τρεις βουλευτές θέλουν να μάθουν «εάν η θέση που έλαβε η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός συμπίπτει με τη σκληρή και απαράδεκτη γραμμή που προτείνεται από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα», όπως σημειώνουν στην επίκαιρη ερώτηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Παντοάν θα απαντήσει την επόμενη εβδομάδα για τη στάση του Ιταλού εκπροσώπου στο ΔΝΤ στην επίκαιρη ερώτηση του γνωστού κνηματικού ακτιβιστή και εθελοντή Τζούλιο Μαρκόν, που υπογράφει πρώτος την ερώτηση, του πρώην υφυπουργού της κεντροαριστερής κυβέρνησης Στέφανο Φασίνα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ιταλικής Αριστεράς Αρτούρο Σκότο.

Οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με δηλώσεις του Τζ. Μαρκόν στην «Αυγή», θορυβήθηκαν από δημοσίευμα της μεγαλύτερης ιταλικής εφημερίδας "Corriere della Sera" για την πλήρη ταύτιση του εκπροσώπου της Ιταλίας με τη σκληρή γραμμή εναντίον της Ελλάδας που κράτησε ο εκπρόσωπος της Γερμανίας.

«Η χώρα μας πρέπει να δείξει συνέπεια και να στηρίξει την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας. Δεν μπορούμε να υποτασσόμαστε στις καταστροφικές επιλογές της Γερμανίας που διαλύουν την Ευρώπη, καταστρέφουν τις ζωές των ανθρώπων και τροφοδοτούν τον λαϊκισμό, τον δεξιό εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» συμπλήρωσε στην «Α» ο Τζ. Μαρκόν, για να καταλήξει ότι «περιμένουμε από τον Παντοάν εξηγήσεις. Είμαστε με τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του στην κοινή μάχη εναντίον της λιτότητας. Κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να σιωπά, γιατί πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "Corriere della Sera" όλοι οι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ συντάχθηκαν με τις θέσεις της Γερμανίας σε αντίθεση με όλους τους εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών που βρέθηκαν κοντά στις ελληνικές θέσεις. Το επικριτικό προς την κυβέρνηση Τζεντιλόνι δημοσίευμα της "Corriere della Sera" προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της χώρας, δεδομένου ότι η ιταλική κυβέρνηση ζητάει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευελιξία στην εφαρμογή του Συμφώνου Δημοσιονομικής Σταθερότητας επικαλούμενη τους πρόσφατους σεισμούς και το προσφυγικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL