Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
"Καταθέστε πρόταση μομφής - Θα διαπιστώσετε πόσο ενωμένη κι αρραγής είναι η κυβερνητική πλειοψηφία" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Καταθέστε πρόταση μομφής - Θα διαπιστώσετε πόσο ενωμένη κι αρραγής είναι η κυβερνητική πλειοψηφία" (Video)

Να καταθέσει πρόταση μομφής προκάλεσε τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εγκληματικότητα. Η συζήτηση επεκτάθηκε στα ζητήματα της οικονομίας κι οι τόνοι ανέβηκαν με τον Αλ. Τσίπρα να υπογραμμίζει ότι αν η Ν.Δ. πραγματοποιήσει την απειλή της για κατάθεση πρότασης μομφής αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φλεβάρη, τότε θα διαπιστώσει πόσο ενωμένη κι αρραγής είναι η κυβερνητική πλειοψηφία.

Ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι για ακόμα μια φορά φόρεσε την «φανέλα των δανειστών», καθώς απέφυγε να πάρει θέση για τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ, ενώ, όπως μόνο το ΔΝΤ κι η ακραία πτέρυγα των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας κάνουν, απέδωσε στην κυβέρνηση την ευθύνη για την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Ο Αλ. Τσίπρας προκάλεσε επίσης τον Κ. Μητσοτάκη να αποκαλύψει τα όσα συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, στην 75λεπτη συνάντησή τους που έγινε λίγες μέρες πριν το κρίσιμο Eurogroup.

https://www.youtube.com/embed/NHic2pR0qF8

Να καταθέσει αύριο το πόθεν έσχες του ο Κ. Μητσοτάκης, διαφορετικά έχει κάτι να κρύψει

Ο Αλ. Τσίπρας απεύθυνε ακόμη μια πρόκληση προς τον Κ. Μητσοτάκη ζητώντας του να καταθέσει αύριο κιόλας το πόθεν έσχες του, τονίζοντας ότι αν δεν το κάνει, αυτό θα σημαίνει ότι κάτι έχει να κρύψει. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στα όσα διακινούν τα στελέχη της Ν.Δ. για το ταξίδι του στην Γαλλία και την συνάντησή του με στελέχη της Rothschild. Ο Αλ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι αρχικά η Ν.Δ. ισχυριζόταν ότι πήγε τα παιδιά του στην Disneyland με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος πριν «αλλάξει τροπάρι» κάνοντας λόγο για «ύποπτες συναντήσεις».

Σύμβαση με την Rothschild για συμβουλές για την έξοδο της χώρας στις αγορές

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι συναντήθηκε με στελέχη της Rothschild προκειμένου να συνάψει συμφωνία ώστε η εταιρεία να προσφέρει συμβουλές σχετικά με το πώς θα δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας στις αγορές. Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι κι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κάνει ανάλογη σύμβαση με την Lazard με κόστος 10 φορές παραπάνω από αυτή που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Rothschild. Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ακόμη ότι ο ίδιος στο ταξίδι του στο Παρίσι «έμεινε σε ξενοδοχείο κι όχι στο σπίτι του Βολταίρου».

Επικρίσεις του Κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση γιατί δεν έκλεισε νωρίτερα η αξιολόγηση

Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι μιλά «την ίδια γλώσσα σε εξωτερικό κι εσωτερικό» κι ισχυρίστηκε ότι στην συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε μετέφερε την θέση του ότι η χώρα χρειάζεται στόχους για μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά για να συμβεί αυτό «χρειαζόμαστε να είμαστε αξιόπιστοι στις μεταρρυθμίσεις». Ο Κ. Μητσοτάκης επέκρινε την κυβέρνηση γιατί η δεύτερη αξιολόγηση δεν έχει κλείσει εδώ κι ένα χρόνο όπως προβλεπόταν αναρωτώμενος αν θα χρειάζονταν τα επιπλέον μέτρα που ζητούνται τώρα αν η αξιολόγηση είχε κλείσει έγκαιρα.

Ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκλεισε νωρίτερα την αξιολόγηση γιατί κατέφυγε σε «ψεύτικους τσαμπουκάδες, δήθεν διαπραγμάτευση και συνομιλία με τις συνιστώσες», ενώ έθεσε το ερώτημα γιατί δεν έχει κατατεθεί ακόμα το νέο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο. Ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την πορεία των μεταρρυθμίσεων κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Γ. Σταθάκη, για την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και την ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Ελληνικό.

https://www.youtube.com/embed/Hb2_hP90HeQ

Αντιπαράθεση για την παρουσία του Ευ. Τσακαλώτου σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Ο Αλ. Τσίπρας απάντησε στον Κ. Μητσοτάκη για την θέση του για την επένδυση στο Ελληνικό τονίζοντας ότι «πρέπει να προχωρήσει γρήγορα», αλλά προϋπόθεση γι’ αυτό είναι «να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον νόμο διαδικασίες». Οι δύο άνδρες είχαν αντιπαράθεση για την αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στην παρουσία του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτου, σε ποδοσφαιρικό αγώνα στην σουίτα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβ. Σαββίδη. Ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για «μεγαλοπαράγοντα με εκκρεμότητες με το Δημόσιο» με τον Αλ. Τσίπρα να τον κατηγορεί για «άθλια υπονοούμενα».

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης επανέφερε τις αιτιάσεις του για τα στελέχη της κυβέρνησης που κάνουν αναφορές στην επιστροφή της χώρας στην δραχμή. «Οποιαδήποτε συζήτηση για την δραχμή πρέπει να σταματήσει τώρα» υποστήριξε ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας ότι «η ορχήστρα της δραχμής κάνει συνέχεια φάλτσα». Ο Κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε μόνο σε βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έθιξαν το θέμα, αλλά υπενθύμισε ότι ο εκδότης Γ. Κουρής που στηρίζει την κυβέρνηση είναι «φανατικός θιασώτης της δραχμής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL