Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η κυβέρνηση ζητάει καθαρή απάντηση Μητσοτάκη: "Η Ν.Δ. θα υποχωρούσε και θα έδινε άλλα τόσα;"

Δ. Τζανακόπουλος: "Διόλου τυχαίο ότι παρουσιάζετε τις θέσεις σας στον κ. Σόιμπλε πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ δεν βρίσκετε λεπτό να τις παρουσιάσετε στον ελληνικό λαό

Την οξύτατη απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Τζανακόπουλου προκάλεσε η χθεσινή επίθεση του εκπροσώπου της Ν.Δ. Βασ. Κικίλια στην κυβέρνηση για την αξιολόγηση.

Ο “γαλάζιος” πορτ παρόλ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως “αφήνει τη χώρα να σέρνεται, την οικονομία να βουλιάζει και τους πολίτες στην αβεβαιότητα”, ισχυριζόμενος πως “Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα και την παρέα του είναι οι καρέκλες τους και η μεγάλη ζωή που κάνουν”. Παράλληλα, επιμένοντας καταστροφολογικά, ο Βασ. Κικίλιας ανέφερε ότι “Η οικονομία γύρισε στην ύφεση το τελευταίο τρίμηνο του 2016, έχουμε εκροή καταθέσεων 2,5 δισ. μόνο τον Ιανουάριο του 2017, η αγορά είναι σε απόγνωση, οι επαγγελματίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να σωθούν από την υπερφορολόγηση και η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σαν φάρσα το σενάριο του 2015”.

Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στα ερωτήματα που η Ν.Δ. απαξιοί να απαντήσει. Διερωτήθηκε, δηλαδή, αν θέλει ο Κυρ. Μητσοτάκης “την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση” αλλά και αν “συμφωνεί με τις απαιτήσεις για μέτρα 4,5 δισ. ευρώ μετά τη λήξη του προγράμματος”. “Αν ήταν η Ν.Δ. στην κυβέρνηση, θα υποχωρούσαν σε όσα μέτρα απαιτούσαν από την αρχή οι δανειστές και θα εφάρμοζαν και άλλα τόσα, όπως έχει πει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης” πρόσθεσε ο Δ. Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι “Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. ενόψει της πιθανότητας, θετικής για την ελληνική πλευρά, ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο”. “Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κύριος Μητσοτάκης παρουσιάζει τις θέσεις του στον κύριο Σόιμπλε πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό λεπτό για να τις παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες” κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε όλα τα σχόλια