Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Παρατηρητής του ΔΝΤ για τα αποτελέσματα του Απριλίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρατηρητής του ΔΝΤ για τα αποτελέσματα του Απριλίου

Παρατηρητής του ΔΝΤ συμμετείχε στην επίσκεψη της Eurostat για τα στοιχεία του πρωτογενούς αποτελέσματος της χώρας μας, τα οποία θα ανακοινωθούν στις 21 Απριλίου, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή, στην Επιτροπή Απολογισμού και Ισολογισμού του Κράτους, ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Θ. Θανόπουλος.

«Στο αποτέλεσμα της 21ης Απριλίου του 2017, στην επίσκεψη της Eurostat και του διαλόγου, μας ζήτησαν να υπάρχει παρατηρητής του ΔΝΤ» σημείωσε ο Θ. Θανόπουλος επισημαίνοντας ότι «με μεγάλη χαρά και για λόγους διαφάνειας, εμείς δεχθήκαμε να υπάρχει παρατηρητής». Ο Θ. Θανόπουλος παρατήρησε ότι «εμείς είμαστε απόλυτα διαφανείς, δεν υπάρχει κάτι να φοβηθούμε όσον αφορά τόσο τις πηγές μας, αλλά και τις μεθόδους μας».

Ο Θ. Θανόπουλος σχολίασε ακόμη ότι «το ΔΝΤ είναι ένας μεγάλος και σημαντικός χρήστης των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και θέλουμε να μας εμπιστεύεται» συμπληρώνοντας ότι «όπως όλα δείχνουν, μας εμπιστεύονται και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ισοδύναμα με τα στοιχεία Eurostat, δείχνει ότι τα εμπιστεύεται».

Αργότερα η ΕΛΣΤΑΤ διευκρίνισε πως «ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων ούτε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εφεξής σε παρόμοιες ή αντίστοιχες διαδικασίες, όπως μεταδόθηκε».

«Δεν έχω καμία πολιτική πίεση»

Σχετικά με τις αναφορές σε «συνεχιζόμενες πολιτικές πιέσεις» που υπάρχουν στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ ο Θ. Θανόπουλος τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν έχω καμία πολιτική πίεση» προσθέτοντας πως «δεν νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει με μένα και με την άσκηση του δικού μου έργου στην ΕΛΣΤΑΤ». Ο Θ. Θανόπουλος επισήμανε ότι «μπορεί να είμαι τυχερός, μπορώ να χρησιμοποιήσω και τον προσδιορισμό, μέχρι στιγμής» υπογραμμίζοντας πως «ελπίζω, εύχομαι και θεωρώ ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL