Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Πολάκης για εξορθολογισμό των δαπανών στην Ειδική Αγωγή: Θέλουμε να αμείψουμε την πραγματική κι όχι την πλασματική εργασία

«Κανένα παιδί που έχει ανάγκη δεν θα μείνει εκτός θεραπείας» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισημαίνοντας ότι «αν χρειαστεί να αυξήσουμε το όριο δαπάνης, θα το αυξήσουμε»

«Κανένα παιδί που έχει ανάγκη δεν θα μείνει εκτός θεραπείας» ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου σχετικά με τη μείωση δαπανών στην ειδική αγωγή για την εξειδικευμένη εκπαίδευση - «θεραπεία». Ο Π. Πολάκης τόνισε ότι «επειδή εμείς υπηρετούμε άλλο κοινωνικό συμβόλαιο, θα κάνουμε και έναν εξορθολογισμό των δαπανών» επισημαίνοντας ότι «θέλουμε να αμείψουμε την πραγματική εργασία με αξιοπρεπή τρόπο και όχι την πλασματική εργασία, την υπερσυνταγογράφηση ή την πλασματική ζήτηση».

Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι «το νέο κοινωνικό συμβόλαιο θέλει όρους αξιοπιστίας κι αξιοπρέπειας, δεν γίνεται να έχουμε πιο χαμηλά κάποιες άλλες δαπάνες και χωρίς έλεγχο κάποιες άλλες» προσθέτοντας ότι «κάποιοι μπορεί να αντιδρούν, αλλά την πραγματική ανάγκη εμείς θα την καλύψουμε, θα την ανταμείψουμε αξιοπρεπώς και ισοτίμως». Ο Π. Πολάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει όριο δαπάνης, όπως σε όλες τις κατηγορίες των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, επισημαίνοντας ότι «αν χρειαστεί να το αυξήσουμε, θα το αυξήσουμε».

Ο Π. Πολάκης υπογράμμισε ότι παντού μπαίνει όριο δαπανών, ώστε να υπάρχει εικόνα για τις ανάγκες, και συμπλήρωσε ότι προχωρώντας στη σύναψη συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ θα υπάρχει η δυνατότητα για έλεγχο. Ο Π. Πολάκης ανέφερε ενδεικτικά ότι «δεν είναι δυνατόν οι 5.500 γιατροί της χώρας που έχει ο ΕΟΠΥΥ ως συμβασιούχους για να καλύψουν τον πληθυσμό πανελλαδικά να μας κοστίζουν τον χρόνο 110 εκατ. ευρώ και η Ειδική Αγωγή για κάποιες χιλιάδες παιδιά να μας κοστίζει 105 εκατ. ευρώ» τονίζοντας ότι «κάτι συμβαίνει εδώ τώρα».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις