Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Ευχήθηκε να μη συμβεί / Κ. Κατσίκης: "Μονόδρομος οι εκλογές αν δεν κλείσει η αξιολόγηση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευχήθηκε να μη συμβεί / Κ. Κατσίκης: "Μονόδρομος οι εκλογές αν δεν κλείσει η αξιολόγηση"

Στην εκτίμηση ότι αν η αξιολόγηση δεν κλείσει μέχρι τον Μάρτιο, τότε οι εκλογές θα είναι μονόδρομος προχώρησε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κ. Κατσίκης σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές του συνεντεύξεις, όπου ευχήθηκε αυτό να μη συμβεί επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα φέρουν πολιτική αστάθεια λόγω αδυναμίας συγκρότησης αυτοδύναμης κυβέρνησης. Παράλληλα, ο Κ. Κατσίκης προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα οδηγήσει σε επαναφορά στο εθνικό νόμισμα, μιλώντας για «σενάριο που δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς» και παρατηρώντας ότι «το ευρώ δεν είναι πανάκεια».

Ο Κ. Κατσίκης εξέφρασε την άποψη ότι «η γερμανική κυβέρνηση ίσως να μη θέλει να βρει μια λύση για να κλείσει η αξιολόγηση, γιατί εξυπηρετούνται τα σχέδιά της να έχει εκλογές ώστε να διαχειριστούν τις τύχες της Ελλάδας, αν τα καταφέρουν, οι εντολοδόχοι της», ενώ υπήρξε έντονα επικριτικός για τη μη υλοποίηση των υποσχέσεων για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Τις δηλώσεις Κατσίκη σχολίασε η Ν.Δ., υποστηρίζοντας πως οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας «ομολογούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει και βλέπουν τις εκλογές ως διέξοδο». Στη Ν.Δ. απάντησε ο Κ. Κατσίκης καταλογίζοντάς της «εξειδίκευση στην παράφραση και την κινδυνολογία», ενώ εμφανίστηκε βέβαιος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και την πραγματοποίηση των εκλογών «στον χρόνο τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL