Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Νευρικότητα στη Ν.Δ. / Αποστάσεις "γαλάζιων" από την ευχή Γεωργιάδη "να μην κλείσει η αξιολόγηση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νευρικότητα στη Ν.Δ. / Αποστάσεις "γαλάζιων" από την ευχή Γεωργιάδη "να μην κλείσει η αξιολόγηση"

Εντείνεται η νευρικότητα στη Ν.Δ. από τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος Άδ. Γεωργιάδη σχετικά με την επιδίωξή του να μην κλείσει η αξιολόγηση “για να πέσει ο Τσίπρας”. Την ώρα που η οδός Πειραιώς κινείται σε τεντωμένο σχοινί προσπαθώντας να μην “αδειάσει” τον Άδ. Γεωργιάδη, πληθαίνουν οι “γαλάζιες” φωνές που κρατούν αποστάσεις και τονίζουν την ανάγκη να κλείσει η αξιολόγηση.

Εκφράζει το "σαμαρικό" μπλοκ

Έμπειρα εσωκομματικά στελέχη παραδέχονται ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος εκφράζει κυρίως το “σαμαρικό” μπλοκ, που εύχεται ευθέως και επισήμως να μην κλείσει η αξιολόγηση, προκειμένου να προκληθούν πολιτικές εξελίξεις. Εξάλλου, και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ήδη από την περασμένη Κυριακή, με συνέντευξή του στην “Καθημερινή”, είχε ταχθεί υπέρ των εκλογών “εδώ και τώρα”, εκφράζοντας την αμφιβολία του “αν θα σώζεται η χώρα μετά”. Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση της συνέντευξης Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. διεμήνυε, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι δεν επιθυμεί να κλείσει η αξιολόγηση, “για να πέσει ο Τσίπρας”. “Δεν θέλω να κλείσει η αξιολόγηση, θέλω να πέσει η κυβέρνηση”, είχε επισημάνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος -και το επανέλαβε μία ημέρα αργότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Αποστάσεις από το... ύφος

Έως χθες, ο μόνος “γαλάζιος” που είχε διαφωνήσει δημοσίως με τον Άδ. Γεωργιάδη ήταν ο βουλευτής Κορινθίας Χρ. Δήμας, ο οποίος με διαδοχικές ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του (“Αθήνα 984”, “Βήμα”) είχε υπογραμμίσει την ανάγκη πρώτα να κλείσει η αξιολόγηση και μετά να διεξαχθούν εκλογές, κατά το πάγιο αίτημα του κόμματός του. Ωστόσο, χθες, κι άλλες “γαλάζιες” φωνές ανέδειξαν τη διχοστασία που επικρατεί στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Γεωργιάδη. “Μα είναι δυνατόν να λέει κάποιος να μην υπογράψει η κυβέρνηση;”, διερωτήθηκε χθες, μέσω της δημόσιας τηλεόρασης, ο βουλευτής Κ. Τζαβάρας, διαμηνύοντας ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του κόμματος, επικαλούμενος το... “ύφος” του Άδ. Γεωργιάδη. “Ο Άδωνις έχει ένα ύφος, που έχει και τα ωραία χαρακτηριστικά του, και καμιά φορά δεν μπορεί κανένας από το ύφος του αντιπροέδρου να βγάλει συμπεράσματα για την ουσία των θέσεών του", είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κράτησε αποστάσεις από τον αντιπρόεδρο του κόμματος και η βουλευτής Άννα Καραμανλή. “Να κλείσει η αξιολόγηση, αλλιώς να φύγει η κυβέρνηση αν δεν μπορεί” υπογράμμισε, εκφράζοντας την επίσημη θέση του κόμματός της. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η Σ. Βούλτεψη, που ασκεί δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση, τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. “Η αξιολόγηση προφανώς πρέπει να ολοκληρωθεί και είμαστε εμείς εκείνοι που λέμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί και με τους καλύτερους όρους για τη χώρα, γιατί το πρόβλημα είναι η χώρα” τόνισε η κ. Βούλτεψη ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Άδ. Γεωργιάδη.

Σε δύσκολη θέση ο Κυρ. Μητσοτάκης

Τούτων δοθέντων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη σήμερα, κατά την περιοδεία που θα πραγματοποιήσει στον Πειραιά. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί το εργοτάξιο του μετρό στο Δημοτικό Θέατρο, μετά θα μεταβεί στο βιομηχανικό - επιχειρηματικό πάρκο Σχιστού για συναντήσεις με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί και θα ολοκληρώσει την περιοδεία του επισκεπτόμενος το εμπορικό κέντρο Κορυδαλλού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL