Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Η κυβέρνηση θέτει τη Ν.Δ. προ των ευθυνών της για τον έωλο αντιπερισπασμό: / Μαξίμου: Κοινός συκοφάντης ο Γεωργιάδης, να του ζητήσει παραίτηση ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κυβέρνηση θέτει τη Ν.Δ. προ των ευθυνών της για τον έωλο αντιπερισπασμό: / Μαξίμου: Κοινός συκοφάντης ο Γεωργιάδης, να του ζητήσει παραίτηση ο Μητσοτάκης

Κατέρρευσε χθες η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του Αλ. Τσίπρα από τη Ν.Δ. και τον αντιπρόεδρό της περί δήθεν... “ταξιδιού αναψυχής” στο Παρίσι, αφού εκπρόσωποι της επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co και του ομίλου L'Oreal επιβεβαίωσαν τις συναντήσεις τους με τον πρωθυπουργό, την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούσε εναγωνίως να συντηρήσει στην επικαιρότητα το θέμα, για να συγκαλυφθούν τα σοβαρά και αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν αναφορικά με τον πλουτισμό της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη κατά το διάστημα που το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση και, άρα, η Μαρ. Γκραμπόβσκι δεν υπέβαλλε κοινή δήλωση πόθεν έσχες με τον νυν πρόεδρο της Ν.Δ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, εδώ και τρία 24ωρα, με σχετική αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος του κόμματος Αδ. Γεωργιάδης, επιχειρούσε να φιλοτεχνήσει εικόνα ιδιωτικής χρήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους προκειμένου να πλήξει προσωπικά τον Αλ. Τσίπρα.

Το Μαξίμου αντέδρασε τάχιστα ήδη από το περασμένο Σάββατο, με κυβερνητικές πηγές να επισημαίνουν ότι “τις τελευταίες ώρες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. διακινεί σε δημοσιογραφικούς κύκλους αήθεις και ψευδείς πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε το κρατικό αεροσκάφος για να πάει διακοπές”. Οι ίδιες πηγές έκαναν λόγο για “κοινούς συκοφάντες” και ξεκαθάριζαν τα εξής:

“Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημ. Τζανακόπουλο και τον γ.γ. της Κυβέρνησης Μιχ. Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισσαβώνα, στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.1 μέχρι και την Κυριακή 29.1, έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και η Γαλλική Κυβέρνηση”.

“Εκεί είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L'Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου” κατέληξαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Πλήρης κάλυψη Γεωργιάδη από Κικίλια

Πάντως, χθες, η Ν.Δ. επιχείρησε να συντηρήσει στην επικαιρότητα το θέμα με τον Βασ. Κικίλια να φτάνει στο σημείο να... ζητεί την λίστα επιβατών του κυβερνητικού αεροσκάφους.

“Ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων. Δεν είναι ιδιώτης, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας. Να σταματήσει η κυβέρνηση να κρύβεται και να δώσει λίστα επιβαινόντων” υπογράμμισε χαρακτηριστικά διατυπώνοντας ταυτόχρονα σειρά ερωτημάτων, όπως “γιατί έμεινε μυστικό το ταξίδι και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις”, αν “υπήρχε ώς τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου σύμβαση του ΟΔΔΗΧ με τη Rothschild” και “για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με τη Rothschild, χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ ή κάποιον συνεργάτη του για οικονομικά θέματα”.

Rothschild και L’ Oreal επιβεβαιώνουν το Μαξίμου

Σε κάθε περίπτωση οι δύο εταιρείες - κολοσσοί φρόντισαν να... απαντήσουν οι ίδιες στη Ν.Δ. επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Μεγάρου Μαξίμου και οδηγώντας σε κατάρρευση τη “γαλάζια” σκευωρία. Συγκεκριμένα απαντώντας χθες σε ελληνικά ΜΜΕ (“Καθημερινή”, euro2day.gr κ.ά.), το στέλεχος του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους της εταιρείας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι προσθέτοντας ότι «η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος».

Παράλληλα η Anne-Laure Richard, επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L'Oreal, επιβεβαίωσε επίσης συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Jean-Paul Agon, κάνοντας λόγο για “ιδιωτική (σ.σ.: με την έννοια της ανεπίσημης) συνάντηση”. “Ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων” πρόσθεσε η κ. Richard.

Δ. Τζανακόπουλος: “Φτωχός ο έωλος αντιπερισπασμός”

Τούτων δοθέντων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως “η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν διά του κ. Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό. Ο αντιπερισπασμός τους όμως αποδείχθηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός”.

“Μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του πρωθυπουργού στον γαλλικό Τύπο, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν, ως ένας κοινός συκοφάντης” συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πάντως ότι “η ευθύνη για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.”. “Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη αίσθηση ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του” κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παρά ταύτα η Ν.Δ. επέμεινε κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι... "δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για το μυστικό ταξίδι στο Παρίσι"!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL