Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Γ. Μπαλάφας για Μόρια: Και "μισός θάνατος" είναι τεράστιο πρόβλημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας για Μόρια: Και "μισός θάνατος" είναι τεράστιο πρόβλημα

“Και μισός θάνατος είναι τεράστιο πρόβλημα” δήλωσε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας, αναφερόμενος στους τρεις θανάτους στη Μόρια.

«Δεν νομίζω ότι οι συνθήκες διαβίωσης στη Μόρια ήταν η αιτία» του τελευταίου θανάτου, είπε ο Γ. Μπαλάφας, μιλώντας στο Κόκκινο «εμένα με ενημέρωσαν ότι πρόκειται για ανακοπή ... δεν έχει σχέση με το κρύο ή τις όχι καλές συνθήκες».

«Και μισός θάνατος είναι τεράστιο πρόβλημα, αλλά να μιλάμε όπως έχουν τα πράγματα και όχι όπως θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν», τόνισε ο ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο Γ. Μπαλάφας περιέγραψε αναλυτικά την ιδιαίτερα δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, που έχει δεχθεί «τσουνάμι» προσφύγων και μεταναστών τα τελευταία χρόνια, ενώ βρίσκεται σε οικονομική κρίση, τα βόρεια σύνορα έχουν κλείσει και έχουν εγκλωβιστεί στα εδάφη της περίπου 60.000 άτομα.

Την ίδια ώρα, ενώ θα έπρεπε να έχουν μετεγκατασταθεί σε άλλες χώρες της ΕΕ περίπου 65.000 πρόσφυγες, τελικά ο αριθμός αυτός είναι μόλις 6.000-7.000, σημείωσε, ενώ θύμισε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του '90, η Ελλάδα έχει υποδεχθεί και ενσωματώσει περίπου 900.000 οικονομικούς μετανάστες.

Δεν μπορεί να ζητάει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ.Τουσκ αλληλεγγύη αλα καρτ για τη Γερμανία απέναντι στην «απειλή Τραμπ» και να μην γίνεται το ίδιο για άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που είναι χώρες πρώτης υποδοχής προσγφύγων.

Στα νησιά, λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας υπάρχει «υπερβολικός αριθμός» από αυτούς στα τρία νησιά που δέχθηκαν τον κύριο όγκο του προσφυγικού ρεύματος.

Όπως είπε ο Γ. Μπαλάφας, γίνεται συνεχώς προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών, ενώ ζητείται από τους Δήμους περισσότερος χώρος για να επεκταθούν οι δομές και παράλληλα από τους ξενοδόχους να διαθέσουν «επί χρήμασι» δωμάτια που το Χειμώνα είναι άδεια, αλλά η άρνηση και των δύο είναι πάγια.

«Όλα ξεκινούν από τη ΝΔ και την προπαγάνδα στο εσωτερικό, καθώς η αξιολόγηση δεν της βγαίνει, ανακάλυψε το προσφυγικό ως πρώτο ζήτημα, υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση», είπε ο Γ. Μπαλάφας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL