Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Β. Αποστόλου: Οι αγρότες έχουν ανοδική τροχιά στα εισοδήματά τους (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β. Αποστόλου: Οι αγρότες έχουν ανοδική τροχιά στα εισοδήματά τους (Video)

https://www.youtube.com/embed/wp34jhlG1E8?rel=0

«Είναι δικό τους θέμα το πώς θα διοργανώσουν τις κινητοποιήσεις τους» επισήμανε στους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, παρατηρώντας ότι «υπάρχει όμως δίπλα και μια κοινωνία που βλέπει κι ακούει».

Μιλώντας στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο Β. Αποστόλου υπενθύμισε στους αγρότες ότι «αυτήν την περίοδο έχουν λιγότερα προβλήματα από άλλους συμπολίτες μας», καθώς τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ανοδική τροχιά στα εισοδήματά τους, με την Ελλάδα να είναι 3η στις 13 αντίστοιχες χώρες της Ε.Ε. στον τομέα αυτό.

Δίνοντας απαντήσεις στα ζητήματα που έθεσαν οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο Β. Αποστόλου σημείωσε ότι η κυβέρνηση απέτρεψε την εφαρμογή του μέτρου για την φορολόγηση κατά 26% του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ, καθιερώνοντας ένα αφορολόγητο που φτάνει στα 9,500 ευρώ για μια μέση οικογένεια. Ο Β. Αποστόλου υπογράμμισε ότι σε περίπου το 95% των αγροτών θα επιστραφεί η προκαταβολή φόρου, ένα ποσό συνολικού ύψους 66,7 εκατ. ευρώ.

Σχετικά με τις εμπορικές συμφωνίες της Ε.Ε. με Καναδά και Ν. Αφρική και την φέτα, ο Β. Αποστόλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να υπάρξει πρόβλεψη για αναθεώρηση της συμφωνίας πριν το τέλος της πενταετίας με κατεύθυνση της πλήρη κατάργηση του όρου «φέτα» για τα λευκά τυριά των χωρών αυτών. Ο Β. Αποστόλου αναφέρθηκε και στις επικρίσεις για την χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης επισημαίνοντας ότι έχει απορροφητικότητα 17%, νούμερο-ρεκόρ για όλα τα προγράμματα στον πρώτο χρόνο εφαρμογής τους.

Ο Β. Αποστόλου έδωσε επίσης έμφαση στο ζήτημα των υψηλών ποσών για καταλογισμούς και πρόστιμα που οφείλει η χώρα τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη για να λύσει ένα πρόβλημα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δημιούργησαν χωρίς οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να προσφέρουν την απαιτούμενη πολιτική στήριξη. Μάλιστα, ο Β. Αποστόλου προκάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί και για το ζήτημα της υποχρέωσης για ανάκτηση 450 εκατ. ευρώ από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που ζητά η Ε.Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL