Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ σε υποχείριό της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει τον υπερχρεωμένο ΔΟΛ σε υποχείριό της

Για προσπάθεια μετατροπής του υπερχρεωμένου ΔΟΛ σε «υποχείριο» της κυβέρνηση έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, Φ. Γεννηματά, σχολιάζοντας την ανάμειξη του Β. Μουλόπουλου στην προσπάθεια διάσωσης του ιστορικού εκδοτικού συγκροτήματος κατά την διάρκεια της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού χώρου. Η Φ. Γεννηματά απέρριψε τα περί «άδολης» σχέσης του Β. Μουλόπουλου με τον ΔΟΛ κι ενέταξε την εξέλιξη αυτή στην υποτιθέμενη προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει μέρος του χώρου του Τύπου.

Η Φ. Γεννηματά έστρεψε τα πυρά της και κατά μέρους του τραπεζικού συστήματος που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, χρησιμοποιείται προς αυτήν την κατεύθυνση για να διευκολύνει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Η Φ. Γεννηματά παρατήρησε ότι χάρη στο ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Β. Μουλόπουλος δεν ορίστηκε αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειρωνικά σχόλια για την ρητορική του πρωθυπουργού εναντίον της διαπλοκής με αναφορές στην «γάτα των Ιμαλαΐων».

«Στα πρόθυρα μιας συνθηκολόγησης ηττημένου η κυβέρνηση»

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την δεύτερη αξιολόγηση, η Φ. Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «στα πρόθυρα μιας συνθηκολόγησης ηττημένου» κατηγορώντας την  ότι «χορεύει στον ρυθμό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης». Η Φ. Γεννηματά από την μία επέκρινε την κυβέρνηση γιατί καθυστερεί το κλείσιμο της αξιολόγησης κι από την άλλη ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει για πρόσθετα μέτρα μετά το 2018 προειδοποιώντας την να μην αποδεχτεί την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Η Φ. Γεννηματά παρατήρησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει «καμία εντολή και νομιμοποίηση για Μνημόνιο 3+, Μνημόνιο 4, μόνιμη επιτροπεία, μόνιμο κόφτη». Η Φ. Γεννηματά προέβλεψε ότι «οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα αργήσουν» σχολιάζοντας ότι «ο τόπος δεν έχει ανάγκη από εναλλασσόμενους σωτήρες του τόπου». Η Φ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ μιας Εθνικής κυβέρνησης συνεννόησης κι υποστήριξε ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους, περιορισμό των ανεδαφικών στόχων πλεονασμάτων κι ένα «εμπροσθοβαρές σχέδιο ριζοσπαστικών αλλαγών σε κράτος και κοινωνία».

«Σε αδιέξοδο η κατάσταση στην ύπαιθρο»

Η Φ. Γεννηματά ισχυρίστηκε ότι «η κατάσταση στην ύπαιθρο βρίσκεται σε αδιέξοδο» υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ζητήσει την διεξαγωγή της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης για τα προβλήματα του αγροτικού χώρου προσπαθώντας να αποτρέψει τις συζητούμενες κινητοποιήσεις. Η Φ. Γεννηματά περιέγραψε 12 «δυσβάσταχτα» μέτρα που η κυβέρνηση επέβαλε στους αγρότες με αποτέλεσμα «να μετατρέψετε το αγροτικό εισόδημα σε επίδομα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL