Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αύριο η δίκη Κουρτάκη - Τζένου για τη συκοφαντική δυσφήμηση / Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί εκβίασης του Π. Καμμένου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αύριο η δίκη Κουρτάκη - Τζένου για τη συκοφαντική δυσφήμηση / Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες περί εκβίασης του Π. Καμμένου

Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή σχετικά με τη δίωξη που τους ασκήθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση πήραν τα διευθυντικά στελέχη των “Παραπολιτικών” Γ. Κουρτάκης και Π. Τζένος την ώρα που ξεκινούσε εισαγγελική έρευνα σχετικά με την καταγγελία του υπουργού Εθν. Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. Π. Καμμένου ότι οι αναφορές των δύο δημοσιογράφων σε υποτιθέμενες σχέσεις του γιου του με την τρομοκρατία αποσκοπούσαν στο να τον εκβιάσουν σχετικά με τις αποκαλύψεις για τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία περιλαμβάνονται και οι δύο δημοσιογράφοι.

Έρευνα από την εισαγγελέα Πρωτοδικών

Εισαγγελική έρευνα διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος σχετικά με τις καταγγελίες περί εκβίασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας από τους υπευθύνους του ομίλου "Παραπολιτικά" Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο. Στο μεταξύ οι δύο δημοσιογράφοι ζήτησαν και πήραν χθες τριήμερη προθεσμία από το Β' αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου οδηγήθηκαν μετά τη μήνυση του Π. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο Ηλ. Ζαγοραίος ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία αναμένεται να διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών του ΥΠΕΘΑ όπως αυτές διατυπώνονται στη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος των δύο δημοσιογράφων και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης. Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν τόσο ο Π. Καμμένος όσο και οι Γ. Κουρτάκης και Π. Τζένος.

Όσον αφορά την κατηγορία για συκοφαντική δυσφήμηση που αποδόθηκε στους δημοσιογράφους, η δίκη τους θα γίνει αύριο καθώς ζήτησαν την προθεσμία για να προετοιμάσουν τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς. Οι δικηγοροι του κ. Καμμένου δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής για ηθική βλάβη στη δίκη.

"Ο γιος μου δεν έχει ανέβει καν στην Αθήνα"

Ο ίδιος ο Π. Καμμένος με παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 επανέλαβε ότι η μήνυσή του δεν αφορά επιθετικά δημοσιεύματα για τον ίδιο και το πρόσφατο ταξίδι του στις Άλπεις, αλλά τις επί δύο μέρες αναφορές των δύο δημοσιογράφων στον ανήλικο γιο του και τις υποτιθέμενες σχέσεις του με την τρομοκρατία κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής τους εκπομπής. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι “καταστρέφουν για πάντα στη ζωή του έναν πιτσιρικά για να χτυπήσουν εμένα”.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι “όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε λόγω του ΚΕΕΛΠΝΟ”, καθώς οι δύο δημοσιογράφοι φαίνονταν να έχουν λάβει πολύ μεγάλα ποσά. Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι ο γιος του φοιτά στη Β’ Λυκείου και δεν έχει ανέβει στην Αθήνα, ενώ εξέφρασε φόβους ότι, λόγω των αναφορών στο πρόσωπό του ως τρομοκράτη, μπορεί να στιγματιστεί και να αποκλειστεί από πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Θύματα της... “αριστερής χούντας” δηλώνουν Κουρτάκης - Τζένος

Σε κοινή τους δήλωση οι Γ. Κουρτάκης και Π. Τζένος μίλησαν για “αριστερή χούντα” που “έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της”, ενώ ισχυρίστηκαν ότι η σύλληψη του Π. Τζένου μέσα στα γραφεία της εφημερίδας “είχε στόχο την τρομοκράτησή μας και των εργαζομένων του ομίλου επειδή ασκούμε κριτική στους κυβερνώντες”.

Τα δύο διευθυντικά στελέχη των “Παραπολιτικών” ισχυρίστηκαν ότι οι κατηγορίες για εκβίαση ήταν “σκευωρία” που “κατέπεσε πανηγυρικά”, ενώ δήλωσαν ότι “δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε”, ενώ υποστήριξαν ότι “χούντα είναι, θα περάσει”. Οι δύο δημοσιογράφοι απάντησαν με μήνυση στον Π. Καμμένο για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ ο Γ. Κουρτάκης άφησε μέσω διαδικτύου υπονοούμενα ότι τον Π. Καμμένο στις Άλπεις συνόδευσαν ο “δημοσιογράφος Τάσος” κι ο “τραπεζίτης Νίκος”.

Την εμπλοκή παιδιών στην πολιτική αντιπαράθεση στηλίτευσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα σχολίασαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Παραπολιτικά FM. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου, καθώς κι ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης, στηλίτευσαν την εμπλοκή των παιδιών των πολιτικών προσώπων στην πολιτική αντιπαράθεση, τάχθηκαν όμως υπέρ της αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας περί Τύπου.

Ο Γ. Κυρίτσης τόνισε ότι δεν μπορεί να στερηθεί από κάποιον το δικαίωμα να καταφύγει στην Δικαιοσύνη, αν και εκτίμησε ότι ο Π. Καμμένος θα ήταν προτιμότερο να κινηθεί διαφορετικά. Ο Γ. Κυρίτσης παρατήρησε ακόμα ότι “δεν θέλω να υπάρχει η δυνατότητα ο δημοσιογράφος να γράψει ή να πει κάτι και μετά να συλληφθεί”.

Ο Στ. Κούλογλου διαφώνησε με τις αναφορές στις οικογένειες των πολιτικών κατά την άσκηση της πολιτικής κριτικής και παρατήρησε ότι οι πολιτικοί οι οποίοι δεν κινδυνεύουν από την αυτόφωρη διαδικασία λόγω της ασυλίας θα έπρεπε να έχουν “μεγαλύτερη ανοχή στην κριτική”. Ο Στ. Κούλουγλου υπογράμμισε ότι ο μεταξικός νόμος περί Τύπου θα έπρεπε να έχει καταργηθεί.

Ο Κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι η εμπλοκή παιδιών ή συζύγων στην πολιτική αντιπαράθεση τον “υπερβαίνει” και είναι κάτι το “απαράδεκτο”. Ο Κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι “δεν θα ήθελα να το παίξω ούτε συνήγορος ούτε κατήγορος του κ. Καμμένου” σχολιάζοντας ότι οι συλλήψεις δημοσιογράφων τού δημιουργούν “συναίσθημα απόστασης” και “αποστροφής”.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε κι ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Στ. Νικολόπουλος, ο οποίος παρατήρησε ότι είναι διαφορετικό να υπάρχει αντιπαράθεση με ΜΜΕ κι αυτή να παραμένει σε δηλώσεις και διαφορετικό να εισβάλλουν αστυνομικοί σε δημοσιογραφικά γραφεία, ενώ σημείωσε ότι ο Π. Καμμένος έχει ακολουθήσει αυτήν την πρακτική και στο παρελθόν για να λύσει τις διαφορές του.

Κατά του αυτοφώρου για τη συκοφαντική δυσφήμηση τάχθηκε ο Κ. Βαξεβάνης, εκδότης του “Documento”, ζητώντας από την κυβέρνηση να το καταργήσει και να καθιερώσει την άρση της ασυλίας του πολιτικού που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Το ΚΚΕ διαφώνησε με την επίλυση προβλημάτων σχετικά με τη δημοσιογραφική δεοντολογία μέσα από δικαστικές διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων αντιπροτείνοντας τη “δημόσια καταγγελία, πολιτική αντιπαράθεση και κριτική”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL