Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα periodista.gr / Άνθρωπος του Σόρος, φίλος του Σαμαρά και γ.γ. του ΥΠΕΞ για τα κονδύλια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα periodista.gr / Άνθρωπος του Σόρος, φίλος του Σαμαρά και γ.γ. του ΥΠΕΞ για τα κονδύλια

Την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος επιχειρούσε να συσχετίσει τον Αλ. Τσίπρα με τον... Τζ. Σόρος (!), αγνοούσε προφανώς την παλαιά γνωριμία και συνεργασία κυβερνητικού παράγοντα και συμβούλου του πρωθυπουργού με τον εν λόγω κερδοσκόπο.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα www.periodista.gr του Δ. Μπεκιάρη, ο Παναγιώτης Μίχαλος, νυν γ.γ. της προικισμένης με άφθονα κονδύλια γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του Τζ. Σόρος την τριετία 2002-04, από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Soros Real Estate Partners. Παράλληλα, όμως, η ίδια ιστοσελίδα γράφει για τη συγκρότηση μίας ακόμη εταιρείας με αντικείμενο το Real Estate και πάλι, της Hellenic Land, από τον Π. Μίχαλο, αλλά και τους εκπροσώπους του Ομίλου Σόρος, Ρίτσαρντ Μάλι και Μιλτ. Καμπουρίδη.

Ο κ. Μίχαλος αποτελεί σήμερα το “μάτι” του πρωθυπουργού στο υπουργείο του Δ. Αβραμόπουλου, με δεδομένο άλλωστε την από 20ετίας και πλέον γνωριμία του με τον Αντ. Σαμαρά, του οποίου σύμβουλος διετέλεσε όταν εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (από το βιογραφικό του κ. Μίχαλου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΞ.). Η εξειδίκευση Μίχαλου στα θέματα Real Estate κατέστησαν αναγκαία, σημειωτέον, την παρουσία του στην πρωθυπουργική επίσκεψη στο Κατάρ.

Από παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας “Αξία” προκύπτει ταυτόχρονα η αγαστή συνεργασία Σόρος και Καμπουρίδη -ο τελευταίος όμως είναι μέλος άλλης πολιτικής οικογένειας. Η αδελφή του είναι σύζυγος του γιου της Ντόρας Μπακογιάννη, του δημάρχου Καρπενησίου Κ. Μπακογιάννη. Ο Μ. Καμπουρίδης είχε ενεργό ανάμιξη μάλιστα στο φιάσκο, όπως κατέληξε, των θεσσαλικών Μεσογειακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα κλείνει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ με τα εξής ερωτήματα:

“Τι γνωρίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη δραστηριότητα του στενού του συνεργάτη και γενικού γραμματέα στο υπουργείο Εξωτερικών κυρίου Παναγιώτη Μίχαλου; Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με κερδοσκοπικά κέντρα; Πώς συνδέεται το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ με τις δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος; Τι σχέση έχει η κυβέρνηση με τις δραστηριότητες του κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος, αφού ένας συνέταιρός του είναι γενικός γραμματέας σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, όπως είναι εκείνο του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών; Γιατί επελέγη για τη γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας ένα πρόσωπο της επιρροής Σόρος; Γιατί ο κύριος Μίχαλος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, όταν ξεκίνησε η διαδικασία 'αξιοποίησης' της δημόσιας περιουσίας";

Η “Α” επικοινώνησε με το γραφείο του Π. Μίχαλου, θέτοντας υπ' όψιν του το σχετικό δημοσίευμα. Επικαλούμενοι φόρτο εργασίας, λόγω της προετοιμασίας της επίσκεψης του πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

Και άλλος συνεργάτης του Σόρος στον κρατικό μηχανισμό

Αλλά και η “σαμαρική” εφημερίδα “Δημοκρατία” αναδείκνυε προχθές τη σχέση που έχει με τον Τζ. Σόρος ο Ευθ. Βιδάλης, τον οποίον επέλεξε το Μ. Μαξίμου ως διαπραγματευτή με εργολάβους και τράπεζες για την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων: είναι, ειδικότερα, μέλος του Δ.Σ της επενδυτικής εταιρείας Zeus Capital Partners, την οποία διοικεί ο Στ. Ζαββός, κουμπάρος του γνωστού κερδοσκόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL