Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
"Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, όπως και με την πρώτη αξιολόγηση" / ΑΝ.ΕΛΛ.: Η κυβέρνηση θα αντέξει και με τη δεύτερη αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, όπως και με την πρώτη αξιολόγηση" / ΑΝ.ΕΛΛ.: Η κυβέρνηση θα αντέξει και με τη δεύτερη αξιολόγηση

“Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα αντέξει και με τη δεύτερη αξιολόγηση. Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν, όπως και με την πρώτη αξιολόγηση” τόνισε η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛΛ. Μ. Παπαδοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι “η επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν νέα μέτρα στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα”. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Μ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμη λόγω του πολιτικού μπρα-ντε-φερ “ανάμεσα στο ΔΝΤ και στους ακραίους κύκλους της ομάδας Σόιμπλε και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών θεσμών, μαζί και η Ελλάδα”.

Η Μ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των υπό διαπραγμάτευση ζητημάτων έχουν κλείσει και επισήμανε ότι “είναι μια πολιτική απόφαση αυτή που πρέπει να ληφθεί”. Η Μ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι η χώρα μας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ισότιμο κράτος-μέλος της Ε.Ε., παρατηρώντας ότι, για παράδειγμα στα εργασιακά, “δεν μπορεί να έχει διαφορετική αντιμετώπιση η πατρίδα μας σε σχέση με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη”.

“Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε σε περιπέτειες τη χώρα”

Η Μ. Παπαδοπούλου έδωσε έμφαση στις αποφάσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, καθώς δίνουν τη δυνατότητα χρησιμοποίησης μέρους των εσόδων για αναπτυξιακές πολιτικές, σχολιάζοντας ότι “ήδη κοιτάμε τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για τη λύση του χρέους”. Σχετικά με την εκλογολογία, η Μ. Παπαδοπούλου επανάλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, καθώς “δεν υπάρχει λόγος να βάλουμε σε περιπέτειες τη χώρα, δεν υπάρχει λόγος να αποσταθεροποιήσουμε μόνοι μας την ελληνική οικονομία”.

Σχετικά με τις αυξήσεις στις τιμές ορισμένων προϊόντων, η Μ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι η μικρή αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα ήταν μία από τις επιλογές που υπήρχαν με βάση τη συμφωνία με τους δανειστές, υπογραμμίζοντας ότι “αν είχαμε επιλέξει μια πολιτική μεγάλης αύξησης στο ρεύμα και το νερό, θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, ειδικά για τις πιο ευάλωτες ομάδες”. Η Μ. Παπαδοπούλου επισήμανε παράλληλα και τις πολιτικές που στόχο έχουν να απαλύνουν τα βάρη από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL