Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Συστημένη" απάντηση Τσίπρα μετά τις παρεμβάσεις Σόιμπλε - Τόμσεν: "Όσοι απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους"

"Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου" επισήμανε ο πρωθυπουργός

"Καλή καρδιά" και "ευτυχία στην ψυχή τους" ήταν η ευχή του Αλέξη Τσίπρα στους δανειστές που προκλητικά απαιτούν θυσίες από τον ελληνικό λαό. Ο πρωθυπουργός, μία ημέρα μετά το νέο άρθρο Τόμσεν και τη συνέντευξη Σόιμπλε στην "Die Zeit", υπερασπίστηκε τον ελληνικό λαό κατά την υποδοχή προσφυγόπουλων στη Βουλή.

"Πρέπει επιτέλους όσοι, ιδίως τούτες τις μέρες, μας κουνάνε και το δάχτυλο στο όνομα των συμφωνιών και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς" είπε και πρόσθεσε: "Εμείς, βέβαια, μέρες που είναι και στο πνεύμα των Χριστουγέννων, θα τους ανταποδώσουμε λέγοντάς τους χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά. Να έχουν την ευλογία, να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους. Όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε τα προβλήματα της Ευρώπης, ούτε τα προβλήματα του κόσμου ολόκληρου".

"Παρά τις δυσκολίες, κρατάμε μια στάση και μια θέση αξιοπρέπειας. Κι αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε όλα τα σχόλια