Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Αλ.Τριανταφυλλίδης προς Ιερώνυμο: «Ενότητα μέσω του σεβασμού των διαφορών»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τριανταφυλλίδης προς Ιερώνυμο: «Ενότητα μέσω του σεβασμού των διαφορών»

«Η Ενότητά μας ειδικά αυτές τις κρίσιμες συγκυρίες είναι αναγκαίο να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού. Δεν αναφέρομαι στην Ενότητα των συμβιβασμών. Αναφέρομαι στην Ενότητα μέσω του Σεβασμού των Διαφορών» δήλωσε ο Αλ.Τριανταφυλλίδης στη συνεδρίαση της Επιτροπής με θέμα: «Ο ρόλος της Εκκλησίας στη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας στον ελληνισμό της Διασποράς», παρουσία του αρχιεπισκόπου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «αναφέρομαι στην Ενότητα που προκύπτει όταν ο καθένας μας με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση προσφέρει ό,τι καλύτερο διαθέτει, τον καλύτερο του εαυτό. Ο μαθητής Πέτρος δεν είναι ίδιος με το μαθητή Ιωάννη, αλλά και οι δύο υπηρετούν την εκκλησία, υπηρετούν τον Κύριο».

«Όπως όλοι μας μέσα από τις διαφορές μας στην πολιτική, στην κοινωνία, στην οικονομία είναι εθνικά αναγκαίο να υπηρετούμε με ό,τι καλύτερο διαθέτουμε, την πατρίδα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς.

Μιλώντας για την «ιστορική ανάγκη της ενότητας» ο Αλ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε με ότι «διαρκές ζητούμενο αποτελεί η ενότητα του ελληνισμού. Σε κάθε δύσκολη στροφή της ιστορίας μας η ελκτική δύναμη της σχέσης του Εθνικού Κέντρου με την ελληνική διασπορά μεγιστοποιείται, όταν η ενότητα στο εσωτερικό μας, η εθνική και κοινωνική μας συνοχή, μεγιστοποιούνται και καταξιώνονται». Όταν είμαστε ενωμένοι στο εσωτερικό μας οι Απόδημοι έρχονται πιο κοντά μας, η διχόνοια και οι στείρες αντιπαραθέσεις, τους αποθαρρύνουν, τους απομακρύνουν».

Αναφερόμενος στο ρόλο της Επιτροπής για την επίτευξη της ενότητας ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης επεσήμανε ότι «η Επιτροπή μας διαχρονικά βουλεύεται, σε πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης, επιχειρώντας να κατακτήσει ως βιωμένη εμπειρία το συναγωνισμό προσφοράς στην πατρίδα, που συντονίζει δυνάμεις σε ό,τι μας ενώνει, απωθώντας ταυτόχρονα τον ανταγωνισμό φθοράς, που χωρίζει και μας διαχωρίζει σε αντίπαλα στρατόπεδα», κατέληξε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL