Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C17.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.3°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C16.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
11 °C
11.0°C11.0°C
1 BF 72%
Μαξίμου: Η ΝΔ συμπεριφέρεται ως πέμπτη φάλαγγα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαξίμου: Η ΝΔ συμπεριφέρεται ως πέμπτη φάλαγγα

“Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του συμπεριφέρονται ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή τους στην εξουσία, δίνοντας πιστοποιητικά υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας”, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Η αυριανή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι,  χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ. Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του. Αν, όμως, η ΝΔ αποφασίσει να κάνει κωλοτούμπα και ψηφίσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή.

“Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες "οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα". Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL