Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Σε στρατιωτικά φυλάκια. Τρισάγιο στην μνήμη της Κυράς της Ρω / Επίσκεψη σε Καστελόριζο, Στρογγυλή και Ρω
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε στρατιωτικά φυλάκια. Τρισάγιο στην μνήμη της Κυράς της Ρω / Επίσκεψη σε Καστελόριζο, Στρογγυλή και Ρω

Τα ακριτικά νησιά Καστελόριζο, Στρογγυλή και Ρω επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής συνοδεύοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δ. Βίτσα. Στη Ρω πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη της Κυράς της Ρω, Δ. Αχλαδιώτη. Τα μέλη της αντιπροσωπείας και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισκέφτηκαν τα στρατιωτικά φυλάκια στα τρία νησιά και συνομίλησαν με τους στρατιώτες και τους αξιωματικούς, ενώ στο Καστελόριζο έγινε συνάντηση και με τοπικούς φορείς.

«Είναι τα παιδιά μας που προστατεύουν την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας» τόνισε ο Π. Καμμένος αναφερόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα ακριτικά νησιά, επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα ομοψυχίας εκ μέρους του ελληνικού λαού είναι αυτό το οποίο μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το υψηλό ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελ. Αυλωνίτου, Ν. Κασιμάτη, Δ. Ρίζος, Γ. Δέδες, Γ. Ντζιμάνης, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. Κ. Κατσίκης, καθώς και οι χρυσαυγίτες Χρ. Παππάς, Ηλ. Κασιδιάρης και Γ. Αϊβατίδης.

Επικριτικές δηλώσεις για την επίσκεψη, αλλά και την παρουσία χρυσαυγιτών βουλευτών έκαναν το ΚΚΕ, το Ποτάμι και ο Στ. Θεοδωράκης, καθώς και ο Θ. Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ αρνητικές δηλώσεις είχαν κάνει νωρίτερα Ν.Δ. και Ένωση Κεντρώων. Μιλώντας στην «Αυγή» η Ελ. Αυλωνίτου χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» την επιλογή της αντιπολίτευσης να μη συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία, παρατηρώντας ότι η επίσκεψη είχε και ουσιαστικό, πέρα από το συμβολικό, περιεχόμενο, λόγω της από πρώτο χέρι ενημέρωσης των βουλευτών για τα προβλήματα των ακριτικών νησιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL