Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Επανεκλέχτηκε πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ο Π. Καμμένος - Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Π. Σγουρίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επανεκλέχτηκε πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ο Π. Καμμένος - Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Π. Σγουρίδης

Δια βοής και με ανάταση των χεριών επανεκλέχτηκε πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ο Π. Καμμένος από τους συνέδρους του 3ου Συνεδρίου των ΑΝ.ΕΛ. την ώρα που τα μέλη της νεολαίας των ΑΝ.ΕΛ. φώναζαν το σύνθημα: «Πάνο, θυμίσου, οι νέοι είναι μαζί σου». Μετά από πρόταση του Π. Καμμένου ο Π. Σγουρίδης ορίστηκε αντιπρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. στο πλαίσιο της προσπάθειας πλήρους αναδιοργάνωσης των ΑΝ.ΕΛ. κι υιοθέτησης δομών κόμματος, καθώς οι μέχρι τώρα δομές των ΑΝ.ΕΛ. ως κινήματος δημιούργησαν «πολλά προβλήματα λειτουργίας κι ανάπτυξης», όπως επισήμανε ο ίδιος ο Π. Καμμένος.

Για την θέση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ., ο Π. Καμμένος πρότεινε τον Θ. Δρόσο ευχαριστώντας παράλληλα τον σημερινό γραμματέα των ΑΝ.ΕΛ., Γ. Μοίρα, για την προσφορά του. Ο Π. Καμμένος πρότεινε για πρώτη φορά κάποιον για την θέση του γραμματέα, καθώς η θέση έγινε αντικείμενο εσωκομματικής διαμάχης. Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει η λειτουργία ομάδων και παρέων στο κόμμα. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της εσωτερικής συνοχής των ΑΝ.ΕΛ. ενισχύθηκαν κι οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Δεοντολογίας ώστε να σταματήσουν τα «φίλια πυρά».

Παράλληλα, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Δ. Καμμένος, ορίστηκε ως σύνδεσμος του κόμματος, της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κυβέρνησης. Ο Π. Καμμένος παρακίνησε ακόμα τις γραμματείες του κόμματος να ενεργοποιηθούν περισσότερο ζητώντας να μην υπάρχει νομοσχέδιο για το οποίο δεν θα καταθέτουν απόψεις και προτάσεις.

Π. Καμμένος: Να δώσουμε την μεγάλη μάχη στην κοινωνία να περάσουν οι θέσεις των ΑΝ.ΕΛ.

Ο Π. Καμμένος υπογράμμισε ότι πλησιάζει η έξοδος από την «εποχή των Μνημονίων, των δανειστών, της φτώχειας και της ανεργίας» κι η χώρα θα οδηγηθεί στην ανάπτυξη. Ο Π. Καμμένος επισήμανε ακόμα ότι «ήρθε η ώρα που θα δικαιωθούμε για την θέση μας για την διαγραφή του χρέους». Ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι μετά από αυτές τις σημαντικές εξέλιξεις τα μέλη των ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να δώσουν την «μεγάλη μάχη» στην κοινωνία για να περάσουν τις θέσεις του κόμματος.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι οι ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να γίνουν ένα «κίνημα πλειοψηφίας» κι υπογράμμισε την ανάγκη «να ανοίξουν οι πόρτες και να έρθουν στο κίνημά μας νέοι άνθρωποι». Για το ζήτημα των ψηφοδελτίων των ΑΝ.ΕΛ. στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, ο Π. Καμμένος σημείωσε ότι δεν θα τα καταρτίσει ο ίδιος αλλά οι κατά τόπους οργανώσεις των ΑΝ.ΕΛ. ώστε να αναδειχθούν νέα πρόσωπα.

Από το συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ. εγκρίθηκαν ψηφίσματα περί μη αποδοχής καμίας αναφοράς στην Μακεδονία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και για την συνέχιση της προσπάθειας για περισυλλογή και τιμητική ταφή των οστών των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στα βουνά της Αλβανίας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το συνέδριο έληξε με τους συνέδρους να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο. Αύριο θα γίνει η ψηφοφορία για τα νέα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ.

Κώστας Παπαγιάννης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL