Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Ανοίγει δρόμος συνεννόησης, δήλωσε ο Ν. Δένδιας στη Διάσκεψη των Προέδρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανοίγει δρόμος συνεννόησης, δήλωσε ο Ν. Δένδιας στη Διάσκεψη των Προέδρων

«Είναι σαφές ότι είναι απολύτως θεμιτό στη συζήτηση και απόφαση του ΕΣΡ, που θα έχει το βασικό λόγο, να προχωρήσουμε και στον αριθμό των αδειών που μπορεί να είναι αυξημένος από τον αριθμό 4 που είχε νομοθετηθεί. Μπορεί στο πλαίσιο του καλώς σκέπτεσθαι να είναι κατά τι αυξημένος», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όταν άκουσε ότι η ΝΔ προσβλέπει στη δική του καθαρή θέση, περισσότερο από τη δήλωση του Νίκου Παππά.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η ΝΔ απευθύνει παράκληση για μια δήλωση καθαρή και διαυγέστατη από τον πρόεδρο της Βουλής. «Δεχόμαστε τα δικά σας λεγόμενα ως ισχυρότερα του νόμου που ψήφισε και δεν ακύρωσε η ολομέλεια της Βουλής, άρα θα σας παρακαλέσω για αυτή την διατύπωση», είπε ο Νίκος Δένδιας.

Ο αριθμός ήταν πρόταση της πλειοψηφίας και της κυβέρνησης και όχι προσωπική άποψη του υπουργού και ως τέτοια την έχουμε χρεωθεί, είπε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε: «Με αυτή την έννοια, σε αυτή την ιδιαίτερη διαδικασία θέλετε τη δική μου δεσμευτική δήλωση. Είναι προφανές ότι το αρμόδιο ΕΣΡ θα κινηθεί σε μια αντίληψη και διερεύνηση για έναν αυξημένο αριθμό και θα υπάρξει διάλογος στο ΕΣΡ αλλά και διαβούλευση από την πλευρά μας».

«Θεωρώ επαρκή τη δήλωση του προέδρου της Βουλής για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση. Μετά τη δήλωσή σας ανοίγει δρόμος συνεννόησης», είπε ο Νίκος Δένδιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL