Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.9°C21.3°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.5°C
3 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
5 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.3°C17.3°C
1 BF 47%
Φ. Κουβέλης: Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φ. Κουβέλης: Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας

Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη ρύθμιση για τις τηλεοπτικές άδειες, υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ.

Ο επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ) τόνισε (news247.gr) πως “ο νομοθέτης ορίζει σαφώς στο άρθρο 15 του Συντάγματος ότι η τηλεόραση υπάγεται στον άμεσο έλεγχο του κράτους και ότι ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης". Επισήμανε ότι "δεν αναφέρεται πουθενά, όπως προβάλλεται από ορισμένες πλευρές, ότι η διαδικασία της αδειοδότησης ανήκει και αυτή αποκλειστικά στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης". Ο Φ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει άλλη συνταγματική οδός από το να ανατεθεί, με διάταξη τυπικού νόμου, στον αρμόδιο υπουργό η διεξαγωγή διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την αδειοδότηση παροχών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης".

Ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλ. Τσίπρα είχε την ευκαιρία να ακούσει το σχέδιο του πρωθυπουργού για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Είπε ότι “το θέμα της πολιτικής και οργανωτικής συμπόρευσης των δυνάμεων της ριζοσπαστικής και ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ανασυγκρότησης των δυνάμεων που, με κορμό τον ίδιο, συμφωνούν στον στόχο της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL