Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.6°C14.9°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.0°C19.4°C
4 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 100%
Χ. Μαντάς: Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε πιέσεις- Θα ρυθμίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε πιέσεις- Θα ρυθμίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο

«Όσοι προσπαθούν να καθορίσουν τις αποφάσεις μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης θα πέσουν σε τείχος, δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε πιέσεις», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, μέσα στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων για να ρυθμίσουμε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Εμείς την ανομία δεν θα την ανεχτούμε" δήλωσε μιλώντας στο Κόκκινο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε επίσης πως, ο αρμόδιος υπουργός θα καταθέσει νέα ρύθμιση τη Δευτέρα που θα είναι ένας νόμος-γέφυρα μέχρι να φτάσουμε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ για να γίνει αδειοδότηση των καναλιών».

«Ωστόσο υπάρχει ένα ενδιάμεσο στάδιο που δεν μπορεί να μείνει κενό{..}πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ πρόκειται για απόφαση με προφανές πολιτικό περιεχόμενο με την έννοια ότι παράγει συγκεκριμένα αποτελέσματα τα οποία μας ξαναφέρνουν σε ένα καθεστώς ανομίας και επειδή το δημόσιο είχε εισπράξει κοντά στα 90 εκατ. ευρώ, αυτό το μεγάλο ποσό η κυβέρνηση οφείλει να το επιστρέψει», είπε συνεχίζοντας.

«Είναι σημαντικό για τους ακροατές να καταλάβουν τι συμβαίνει, πριν ένα χρόνο υπερψηφίστηκε το ν/σ για τις τηλεοπτικές άδειες που άρθρα του είχαν ψηφίσει και κόμματα της αντιπολίτευσης τον Ιανουάριο υπήρξε τροπολογία για αύξηση των μελών του ΕΣΡ από 7 σε 9 έκτοτε γίνανε 4 απόπειρες για τη συγκρότησή του ΕΣΡ, υπήρξε η άρνηση της ΝΔ να να συμβάλει στην διάσκεψη των προέδρων που χρειάζεται 4/5 αυτό έφερε στην ανάγκη την κυβέρνηση να ψηφίσει στην ολομέλεια του Φεβρουαρίου το άρθρο 2α που όριζε μεταξύ άλλων ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι 4».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης τόνισε ότι είμαστε σε μια φάση που το ΣΤΕ φέρνει εμπόδια στη δεδηλωμένη θέση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

«Όσοι προσπαθούν να καθορίσουν τις αποφάσεις μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης θα πέσουν σε τείχος δημοκρατίας, δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να υποχωρήσει σε πιέσεις», είπε καταλήγοντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL