Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας / "Όχι" στις άρσεις ασυλίας των Ν. Νικολόπουλου και Χρ. Κατσώτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας / "Όχι" στις άρσεις ασυλίας των Ν. Νικολόπουλου και Χρ. Κατσώτη

Αρνητική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με τα αιτήματα για την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, και του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη. Ο Ν. Νικολόπουλος κατηγορείται για δηλώσεις του κατά των ομοφυλόφιλων και υπέρ της πρότασης άρσης της ασυλίας του ψήφισε μόνο το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

Σε δήλωσή του, ο Ν. Νικολόπουλος υποστήριξε ότι «Η Βουλή ψήφισε το αυτονόητο» και επέκρινε τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Επιτροπή Θ. Παπαθεοδώρου, σχολιάζοντας ότι «Εάν ο κ. Παπαθεοδώρου διαφωνεί με το ρητό της Γενέσεως ότι 'ο Θεός έπλασε άρρεν και θήλυ...', δικαίωμά του. Δεν είναι όμως και δικαίωμα πολλών άλλων και ιδιαίτερα των ορθοδόξων χριστιανών, να θεωρούν παράταιρο και αφύσικο τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου;».

Ο Χρ. Κατσώτης κατηγορείται για την περίοδο που ήταν δημοτικός σύμβουλος Αγ. Δημητρίου, όταν το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απαλλοτρίωση οικοπέδου. Υπέρ της πρότασης άρσης της ασυλίας του ψήφισαν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Χρυσή Αυγή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL