Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ρ. Σβίγκου: Να πάψει η ΝΔ να παίζει με τους θεσμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Σβίγκου: Να πάψει η ΝΔ να παίζει με τους θεσμούς

Η ΝΔ, «ο αυτόκλητος συνήγορος των καναλαρχών», «να σταματήσει να παίζει με τους θεσμούς», τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Έθνος», σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να αφήσουμε απερίσπαστους τους ανώτατους δικαστές να επιτελέσουν το έργο τους».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός, επισημαίνει ότι «αρμόδιο να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας», για να υπογραμμίσει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, τηρεί απαρέγκλιτα την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και σέβεται απολύτως την Δικαιοσύνη». «Δεν συμβαίνει το ίδιο με την ΝΔ», τονίζει η κ. Σβίγκου, παραπέμποντας στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Φορτσάκη, από το βήμα της Βουλής, «ο οποίος έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τους δικαστές του ΣτΕ ότι πάνε διακοπές και αμελούν τα καθήκοντά τους». Σημείωσε ότι όλες μέχρι στιγμής οι αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τα ασφαλιστικά μέτρα, έχουν απορριφθεί.

Ως προς το τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια, εάν το ΣτΕ αποφασίσει ότι ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός, η κ. Σβίγκου είπε ότι «η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, όπως έχει δρομολογηθεί» και πως «ταυτόχρονα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης οφείλουν να τηρήσουν το θεσμικό τους καθήκον, και να συμβάλλουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ, το οποίο είναι αρμόδιο, και με βάση τον νόμο, για την ορθή λειτουργία των αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών και την τήρηση της δεοντολογίας».

«Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια», υπογράμμισε, «δεν γνωρίζω τι θα πράξουν και οι υπόλοιποι» και τόνισε: «Ελπίζω ότι ο αυτόκλητος συνήγορος των καναλαρχών, η ΝΔ, θα καταλάβει ότι τα έωλα επιχειρήματά της θα έχουν στερέψει και θα σταματήσει να παίζει με τους θεσμούς».

Ως προς το αντίθετο ενδεχόμενο, δηλαδή για το τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση αν το ΣτΕ αποφασίσει ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος σημείωσε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης, και η εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον λαό, είναι να βάλουμε ένα τέλος στο καθεστώς ανομίας, ασυδοσίας και διαπλοκής, παντού».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν νόμοι και κανόνες, τους οποίους όλοι οφείλουν να σέβονται, όσο ισχυροί κι αν θεωρούν ότι είναι, όσο κι αν νομίζουν ότι, με την κατοχή Μέσων, μπορούν να εκβιάζουν κυβερνήσεις και να προπαγανδίζουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, εκτοξεύοντας νυχθημερόν λάσπη». «Παρότι θα έχει χαθεί χρόνος, η προσπάθεια για ένα νόμιμο, πλουραλιστικό τηλεοπτικό τοπίο δεν πρόκειται να σταματήσει», υπογράμμισε.

Στο ερώτημα: «Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, θεωρείτε ότι τίθεται θέμα παραίτησης του αρμοδίου υπουργού;», η κ. Σβίγκου είπε ότι «σε αντίθεση με τις παλιότερες κυβερνήσεις, ιδίως της ΝΔ, όπου υπήρχαν φέουδα και διάφορα κέντρα και παράκεντρα, κανένας υπουργός της παρούσας κυβέρνησης δεν δρα αυτοβούλως» και τόνισε ότι «όλοι και όλες υλοποιούν ένα κοινά συμφωνημένο σχέδιο και οι ενέργειες του Ν. Παππά υπακούουν σε αυτό».

«Η διάρρηξη του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής», σημείωσε, «ήταν πάγια δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, και παραμένει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL