Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
H Γενική Γραμματεία εντόπισε το λάθος του ΑΠΕ για τον Ερντογάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H Γενική Γραμματεία εντόπισε το λάθος του ΑΠΕ για τον Ερντογάν

Για “ψευδές, παραπλανητικό και προσβλητικό για τη Γενική Γραματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και τα στελέχη της δημοσίευμα της ιστοσελίδας liberal.gr” κάνει λόγο η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης αναφορικά με δημοσίευμα που ισχυριζόταν ότι ο συντάκτης του ΑΠΕ που μετέδωσε τη δήθεν είδηση της δήλωσης του Ταγίπ Ερντογάν περί δημοψηφίσματος για τη δυτική Θράκη αντέγραψε το γραφείο Τύπου της πρεσβείας στην Άγκυρα. Από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υποστηρίζουν πως έγινε ακριβώς το αντίθετο, παραθέτοντας διαδοχικά τις ώρες των τηλεγραφημάτων:

Στις 13.30 της 17ης Οκτωβρίου 2016, τηλεγράφημα του ΑΠΕ/ΜΠΕ κάνει αναφορά στις σχετικές δηλώσεις Ερντογάν.

Στις 14.52 της ίδιας ημέρας, το γραφείο Τύπου Εξωτερικού (ΓΤΕ) Άγκυρας ενημερώνει για την ύπαρξη του δημοσιεύματος, παραθέτοντας τα σχετικά αποσπάσματα.

Στις 15.48, το ίδιο ΓΤΕ διαπιστώνει ότι υπάρχει μεταφραστικό λάθος στο ως άνω δημοσίευμα του ΑΠΕ και, με Ορθή Επανάληψη του προηγούμενου εγγράφου, ενημερώνει άμεσα σχετικά τη διεύθυνση Α4 του υπουργείου Εξωτερικών, την πρεσβεία στην Άγκυρα και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες.

Στις 18.24, το ΑΠΕ/ΜΠΕ αποστέλλει διορθωτικό τηλεγράφημα για το ίδιο θέμα.

Όπως επισημαίνεται, “Από την απλή χρονική παράθεση των γεγονότων προκύπτει πως η υπηρεσία μας δεν φέρει ευθύνη για το μεταφραστικό λάθος του συνεργάτη του ΑΠΕ/ΜΠΕ, αλλά, αντιθέτως, εντόπισε εγκαίρως το σφάλμα και προέβη στις αναγκαίες κινήσεις”.

Επιπλέον, αναφορικά με τις αναφορές του δημοσιεύματος περί “υπηρεσιακών αυθαιρεσιών” και “κομματικών προτεραιοτήτων” υπογραμμίζεται: “Σε απόλυτη αντίθεση με ό,τι συνηθιζόταν στο παρελθόν, δεν έχει γίνει ούτε μία τοποθέτηση σε γραφείο Τύπου του εξωτερικού βάσει κομματικών κριτηρίων. Η ΓΓΕΕ ήταν η πρώτη δημόσια υπηρεσία που εφάρμοσε αντικειμενικό σύστημα μετακινήσεων στελεχών στο εξωτερικό με μοριοδότηση κατ' εφαρμογήν του Ν. 4339/2015”.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνονται αναφορές για εμπλοκή του γραφείου Τύπου της Νέας Υόρκης στο “περούκα gate”. H ΓΓΕ κάνει λόγο για θράσος και σημειώνει πως ο ανώνυμος συντάκτης του δημοσιεύματος θα έπρεπε, αντί γι’ αυτό, “να ζητήσει από τον πολιτικό βραχίονα των συμφερόντων της διαπλοκής, τη Νέα Δημοκρατία, να καταδικάσει τα όσα ευτράπελα εκ πρώτης όψεως, αλλά ανησυχητικά στην ουσία τους συνέβησαν στη Νέα Υόρκη”.

Σε ό,τι αφορά το στέλεχος του γραφείου Τύπου Παρισίου, ο οποίος καταγγέλλεται στο δημοσίευμα ότι παρανόμως συνυπηρετεί στο ίδιο γραφείο με τη σύζυγό του και θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί, αναφέρεται πως η συνυπηρετεί σύμφωνα με τον νόμο με τη σύζηγό του και ότι χρειάζεται 1,5 χρόνο για να συνταξιοδοτηθεί.

Τέλος, στην απάντηση της ΓΓΕ υπογραμμίζεται πως η νυν πολιτική ηγεσία της ΓΓΕ, όταν ανέλαβε παρέλαβε δύο γραμματείες σε αποσύνθεση και πως αυτό που ενοχλεί είναι το γεγονός ότι η ΓΓΕ διενήργησε με απόλυτη επιτυχία και διαφάνεια τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL