Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Τίμημα κατώτερο της ιστορίας και της αξίας της / Βολές Μηταφίδη κατά ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της αγοράς Μοδιάνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τίμημα κατώτερο της ιστορίας και της αξίας της / Βολές Μηταφίδη κατά ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της αγοράς Μοδιάνο

«Την ίδια στιγμή που νομοθετούμε την κοινωνική οικονομία, πριν από δύο μέρες έναν χώρο που θα μπορούσε να αποτελεί νησίδα κοινωνικής οικονομίας, την ιστορική αγορά Μοδιάνο της Θεσσαλονίκης, το ΤΑΙΠΕΔ τον πούλησε» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρ. Μηταφίδης, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κοινωνική οικονομία, σχολιάζοντας παράλληλα ότι νιώθει «βαριά μελαγχολία».

Ο Τρ. Μηταφίδης αναφέρθηκε στο τίμημα της πώλησης της αγοράς Μοδιάνο χαρακτηρίζοντάς το «κατώτερο και της ιστορίας αλλά και της αξίας της». Ο Τρ. Μηταφίδης παρατήρησε ότι την ίδια ώρα σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο «οι ιστορικές αγορές αποτελούν στοιχεία της ταυτότητάς τους και αποτελούν κι έναν τόπο συνάντησης σε αυτήν την κοινωνία της εξατομίκευσης».

Ο Τρ. Μηταφίδης εξέφρασε την ευχή ο χώρος να διατηρήσει την ιστορική του φυσιογνωμία, επισημαίνοντας ένα κακό αντιπαράδειγμα, αυτό του ιστορικού εργοστασίου της Αυστριακής που «πρωταγωνίστησε» στην εξέγερση του Μάη του 1936, κι από το οποίο σήμερα έχουν διατηρηθεί δύο εξωτερικοί τοίχοι, ενώ μέσα έχουν στεγαστεί το αμερικάνικο προξενείο, multiplex κινηματογράφοι, καφετέριες, κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL