Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C25.1°C
4 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.5°C20.1°C
4 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C22.2°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.2°C21.9°C
3 BF 26%
ΝΔ: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΔ: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε

“Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους!”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και συνεχίζει: “Και η Κυβέρνηση τι κάνει; Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις - υπόσχεται ότι "θα" φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο...Το "υπόσχεται" σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα.."

"Αντίθετα, σημειώνει η ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του προγράμματός της για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως άλλωστε κάναμε για την Παιδεία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Υπεύθυνα και αξιόπιστα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να καταθέσει άμεσα στη Βουλή τροπολογία, η οποία θα εμπεριέχει τη σχετική ρύθμιση, με στόχο να εναρμονισθεί η νομοθεσία για τους πλειστηριασμούς ακινήτων για τα χρέη προς το δημόσιο, με αυτήν, που ισχύει για τα χρέη από δάνεια στις τράπεζες και η οποία προστατεύει την πρώτη κατοικία με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και άλλα κριτήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL