Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Στενή συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας για την πάταξη του λαθρεμπορίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στενή συνεργασία Ελλάδας - Γαλλίας για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Βάσεις για ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα στον «πόλεμο» κατά του πάσης φύσεως λαθρεμπορίου βάζει η κυβέρνηση τις ημέρες αυτές. Στο Παρίσι, ο γ.γ. για την καταπολέμηση της διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης και ο γ.γ. Δημοσίων Γιώργος Πιτσιλής έχουν συναντήσεις με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και πληροφοριών από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες από την πλευρά τους επιδεικνύουν μεγάλο ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ελλάδα, δεδομένου ότι ο Πειραιάς και άλλα λιμάνια θεωρούνται πύλες εισόδου.

Τα πρώτα αποτελέσματα της ελληνογαλλικής συνεργασίας έχουν ήδη σημειωθεί στο λαθρεμπόριο καπνού, και πάντα σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό οργανισμό, τον OLAF. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις γίνονται με τις τελωνειακές υπηρεσίες της Γαλλίας, οι οποίες λειτουργούν υπό καθεστώς μυστικών υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα οι κ. Βασιλειάδης και Πιτσιλής θεωρούν εξαιρετικά γόνιμες και αποδοτικές τις επαφές αυτές, με τη βεβαιότητα ότι θα συμβάλλουν στην αλλαγή τόσο του θεσμικού πλαισίου όσο και των ελέγχων για καλύτερα αποτελέσματα.

Οι επαφές γίνονται και με αφορμή τη θεσμοθέτηση του συντονιστικού κατά του λαθρεμπορίου που συστάθηκε με νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας «για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα», σύμφωνα με αρμόδιες ελληνικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι η χώρα μας ήταν πρωταθλήτρια στην κατάσχεση παράνομων τσιγάρων στην Ευρώπη των «28». Κατασχέθηκαν, έτσι, 634 εκατομμύρια τσιγάρα, 48% παραπάνω από τις κατασχεθείσες ποσότητες του 2014. Ακόμη καλύτερα πηγαίνει το τρέχον έτος: αύξηση 60% σημειώνεται στις κατασχέσεις τσιγάρων συγκρίνοντας το πρώτο οκτάμηνο του 2016 με το αντίστοιχο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL