Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.6°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C27.0°C
6 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.1°C29.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
3 BF 84%
Νομοθετικές πρωτοβουλίες για αδήλωτες καταθέσεις και περιουσιολόγιο το επόμενο 20ήμερο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νομοθετικές πρωτοβουλίες για αδήλωτες καταθέσεις και περιουσιολόγιο το επόμενο 20ήμερο

Νομοθετικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της κυβέρνησης προανήγγειλε ο γ.γ. για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, που ήταν και ο «οικοδεσπότης» της ημερίδας. «Το επόμενο 20ήμερο θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα πάρει η κυβέρνηση στο συνολικό ζήτημα των αδήλωτων καταθέσεων, του περιουσιολογίου, των δεσμευμένων χρημάτων και γενικά των διαδικασιών της φοροεισπρακτικής διαδικασίας και δικονομίας» εκτίμησε επί λέξει.

Όπως μάλιστα διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και εταίροι, είναι κοντά σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο όσον αφορά τα αδήλωτα κεφάλαια. Μια πρόταση που είναι υπό συζήτηση περιλαμβάνει τους εξής συντελεστές: 50% επί των κεφαλαίων στην περίπτωση της αυτοκαταγγελίας και εφόσον δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος, 55% αν ο έλεγχος έχει ξεκινήσει και δεν έχει ολοκληρωθεί και 60% αν ο έλεγχος έχει τελειώσει. Ενώ ένα επιπλέον κίνητρο είναι η απαλλαγή από ποινικές ευθύνες όσον αφορά το αδίκημα της φοροδιαφυγής, αλλά όχι από άλλα κακουργήματα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.ά.).

Ένα τελευταίο όπλο στα χέρια της Αθήνας είναι οι προχωρημένες επαφές με την ελβετική κυβέρνηση για την παροχή στοιχείων από λογαριασμούς, με στόχο τη συλλογή πληροφοριών πριν από την έναρξη της αυτόματης διαδικασίας βάσει των διακρατικών συμφωνιών, που στην περίπτωση της Ελβετίας θα ενεργοποιηθούν από το 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL