Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C22.4°C
3 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C21.6°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.2°C
3 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
3 BF 46%
Δ. Βίτσας: Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να κρατηθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Βίτσας: Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να κρατηθεί

«Η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας πρέπει να κρατηθεί» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας, Δ. Βίτσας, επισημαίνοντας ότι «ένα σοβαρό κομμάτι της συμφωνίας λειτουργεί» κι ότι σιγά-σιγά αποκαθίσταται η κατάσταση όπως ήταν πριν την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ο Δ. Βίτσας υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου των αιτήσεων ασύλου κι επέκρινε τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, όπως την υποδοχή προσφύγων ή την παραχώρηση προσωπικού για τις υπηρεσίες ασύλου στα νησιά μας.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας σημείωσε ότι δεν υπάρχει μία περίπτωση που να χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο η πρόβλεψη για απευθείας αναθέσεις στην διαχείριση του προσφυγικού. Ο Δ. Βίτσας παρέθεσε στοιχεία για τα κονδύλια που έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις για την φιλοξενία προσφύγων παρατηρώντας ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχουν εκταμιευτεί κι εκταμιεύονται καλύπτουν τους σχετικούς προϋπολογισμούς μέχρι το τέλος του 2016.

Σε ότι αφορά τους ισχυρισμούς για τα περιστατικά εγκληματικότητας που συνδέονται με το προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός Εθν. Άμυνας υπενθύμισε ότι τα αντίστοιχα περιστατικά δεν είναι ούτε το 20% των περιστατικών ενός μήνα σε σχέση με όσα γίνονταν στον Άγ. Παντελεήμονα επί της Ν.Δ. Επίσης ανέφερε ότι από τα 50 κέντρα φιλοξενίας, τα 17 είναι πρώην ενεργά στρατόπεδα ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Δουλειά μας να βγάλουμε τον φόβο μέσα από τους ανθρώπους

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις κατά των κέντρων φιλοξενίας, ο Δ. Βίτσας επισήμανε ότι «δουλειά μας δεν είναι να χαρακτηρίζουμε τους ανθρώπους, είναι να τους βγάλουμε τον φόβο από μέσα τους με πράξεις πολιτικές». Παράλληλα, στηλίτευσε το «ρατσιστικό κρεσέντο» του Ηλ. Κασιδιάρη για την πρότασή του για στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας για πρόσφυγες, όπως δηλαδή έκανε ο Αδ. Χίτλερ στην Ναζιστική Γερμανία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL