Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Αντιπαράθεση Ευ.Τσακαλώτου - Κ.Χατζηδάκη με επίκεντρο την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιπαράθεση Ευ.Τσακαλώτου - Κ.Χατζηδάκη με επίκεντρο την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ

Οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ και η ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο «Υπερταμείο», βρέθηκαν στο επίκεντρο έντονης αντιπαράθεσης, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Ο κ. Τσακαλώτος, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει το θάρρος να πει τις θέσεις της για τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ ο κ. Χατζηδάκης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ένα ελέφαντα στο ντουλάπι.

Την έντονη αντίδραση του κ. Τσακαλώτου, πυροδότησε η επίθεση που εξαπέλυσε στη κυβέρνηση ο κ. Χατζηδάκης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο λόγος για τον οποίο είστε καλοί Μαρξιστές είναι γιατί τηρείτε στο ακέραιο τη ρήση του ηθοποιού Γκρούτσο Μάρξ, “αν δεν σας αρέσουν οι απόψεις μας έχω και άλλες”».

«Θέλετε διάλογο; Αν έχετε τα κότσια πείτε τις ιδέες σας για τις επιχειρήσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις. Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ είναι ασφαλείς στα δικά σας τα χέρια; Περιμένουμε από ένα νεοδημοκράτη να πει ότι δεν θα τις ιδιωτικοποιήσει. Περιμένουμε μια απάντηση και δεν παίρνουμε», αντέτεινε ο υπουργός Οικονομικών.

«Κατέθεσα το νόμο για τις συμβάσεις και τις παραχωρήσεις. Αμφισβητείτε το νόμο που ψηφίσατε; Ξέρω ότι είναι δύσκολη η προσπάθεια σας να κρύψετε ένα ελέφαντα σε ένα ντουλάπι», σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης και συμπλήρωσε:

«Ο κ. υπουργός υπερηφανεύεται ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αν είναι αυτός υπουργός, γιατί δεν ξέρω πόσο θα είστε. Αλλά ποια αξία έχει η δήλωση του κ. Τσακαλώτου και του κ. Τσίπρα, όταν όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πιστεύουμε το αντίθετο από αυτά που λένε;».

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον κ. Χατζηδάκη γιατί δεν έχει απαντήσει, ούτε τι μέσα θα χρησιμοποιήσει η ΝΔ ούτε αν θα συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις», ανταπάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL