Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Χρ. Σπίρτζης: Ο Στουρνάρας πίεζε να πωληθεί η Τράπεζα Αττικής για ένα κομμάτι ψωμί (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρ. Σπίρτζης: Ο Στουρνάρας πίεζε να πωληθεί η Τράπεζα Αττικής για ένα κομμάτι ψωμί (Video)

Για «λάσπη» που δέχεται ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησης έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη, σχετικά με τα όσα υποστήριξε για τον Χρ. Καλογρίτσα και την Τράπεζα Αττικής. Ο Χρ. Σπίρτζης επισήμανε ότι ο Γ. Στουρνάρας πίεζε ώστε το ταμείο των μηχανικών να μην μπει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με σκοπό η τράπεζα να δοθεί στους ιδιώτες «για ένα κομμάτι ψωμί».https://www.youtube.com/embed/B6MBTkF9Wd0

Ο υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις στην Τράπεζα Αττικής παίρνονταν από στελέχη που είχαν σχέσεις με την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων κι οι πρώην διευθυντές των γραφείων του Β. Βενιζέλου και του Χρ. Σταϊκούρα. Ο Χρ. Σπίρτζης ζήτησε να δοθούν στην δημοσιότητα τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας για την Τράπεζα Αττικής αναρωτώμενος γιατί αυτό δεν έχει γίνει ακόμα. Παράλληλα, προκάλεσε την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν αν εξυπηρετούν τα δάνεια που έχουν πάρει από την Τράπεζα Αττικής.

Διαφανέστατος ο διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος

Σχετικά με τον Χρ. Καλογρίτσα, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η εταιρεία του εργολάβου «δεν έχει πάρει ένα έργο από το υπουργείο Υποδομών», ενώ σημείωσε ότι ο διαγωνισμός για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος στον οποίο μειοδότησε ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν «διαφανέστατος» και θα ελεγχθεί από το ΣτΕ.

Μάλιστα, ο Χρ. Σπίρτζης κάλεσε την αντιπολίτευση να διευκρινίσει την στάση της σχετικά με τον Χρ. Καλογρίτσα, καθώς ή πήρε δάνεια κι έργα για να αποκτήσει τηλεοπτικό κανάλι με την βοήθεια της κυβέρνησης ή βγαίνει εκτός της διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών γιατί δεν τηρεί τους όρους του διαγωνισμού. Ο υπουργός Μεταφορών υπενθύμισε επίσης τις σχέσεις συνεργατών του Χρ. Καλογρίτσα με την Ν.Δ.

https://www.youtube.com/embed/urW6JoWbPh4

Οι μηχανικοί έχασαν το 92% των χρημάτων τους λόγω του Χρ. Σπίρτζη

Ο Άδ. Γεωργιάδης, εν μέσω των γνωστών ύβρεων για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν ιδιωτικοποιήσεις για να κρατήσουν την  βουλευτική αποζημίωση, υποστήριξε ότι «σας πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη» και κατηγόρησε τον Χρ. Σπίρτζη ότι εξαιτίας του οι μηχανικοί έχασαν το 92% των χρημάτων τους λόγω της συμμετοχής τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής. Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρθηκε και στα όσα είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κούλογλου, για τις σχέσεις του Χρ. Καλογρίτσα με τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι δικαιώνουν τους ισχυρισμούς του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL