Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
"Η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης οδήγησε στην αλλαγή των ρυθμίσεων για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών" (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης οδήγησε στην αλλαγή των ρυθμίσεων για τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών" (Video)

«Επιπολαιότητα» κι «ανευθυνότητα» καταλόγισε σε βουλευτές της αντιπολίτευσης ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα σημειώνοντας ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε οδήγησε τους δανειστές να πιέσουν για αλλαγή των ρυθμίσεων για τους κατοίκους μικρών χωριών και κωμοπόλεων οι οποίοι νοικιάζουν δωμάτια. Πλέον όσοι νοικιάζουν 10 δωμάτια θα υπαχθούν στο γενικό ασφαλιστικό πλαίσιο δίνοντας ασφαλιστικές εισφορές 7,000 ευρώ το χρόνο.

Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στην ειδική μεταχείριση για τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες σχετικά με τις εισφορές τονίζοντας ότι αυτή η ειδική μεταχείριση παραμένει, αλλά η χρονική της διάρκεια μειώνεται από το 2019 στο 2017. Ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι το ασφαλιστικό είναι μεταρρύθμιση της κυβέρνησης κι όχι μνημονιακή υποχρέωση και γι’ αυτό «ο ακραίος παίχτης επιμένει» για αλλαγές.

Ο υπουργός Εργασίας σχολίασε ότι χρησιμοποιείται ως όπλο το ψέμα από «όσους δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με την αλήθεια» συνδέοντας τις επιθέσεις που δέχεται η κυβέρνηση βασισμένες στο ψέμα με την προσπάθειά της «να διαλύσει το σύστημα της διαπλοκής». Ο  Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι «δυστυχώς ταυτίζονται και κοινοβουλευτικά κόμματα» με αυτήν την επίθεση.

Δεν είναι αλήθεια ότι αρνήθηκα να δω τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας είχε αντιπαράθεση με το ΚΚΕ σχετικά με τα επεισόδια που έγιναν στο υπουργείο Εργασίας με τους ξενοδοχοϋπάλληλους. Ο Γ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε ότι «δεν είναι αλήθεια ότι μου ζητήθηκε να δω τους ξενοδοχοϋπαλλήλους κι αρνήθηκα» και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

https://www.youtube.com/embed/jsTn1CtyXy4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL