Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Π. Σκουρλέτης: Το Δημόσιο δεν χάνει την περιουσία του - Διατυπώνονται απόλυτα ψεύδη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Το Δημόσιο δεν χάνει την περιουσία του - Διατυπώνονται απόλυτα ψεύδη (Video)

«Το υπερταμείο ήταν το ανάχωμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Π. Σκουρλέτης, κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι με την υπαγωγή ΔΕΚΟ στο υπερταμείο «το Δημόσιο δεν χάνει την περιουσία του», κάτι που αποτελεί μια βασική διαφορά από τις επιλογές του παρελθόντος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας συμπλήρωσε ότι τα περιουσιακά στοιχεία του υπερταμείου δεν αποτελούν εγγύηση των δανείων της χώρας.

Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε ότι η αντιπολίτευση εννοεί να αρνείται όλα αυτά παρατηρώντας ότι στην πολιτική συζήτηση «δεν ανταλλάσσονται επιχειρήματα, διατυπώνονται απόλυτα ψεύδη». Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας συνέδεσε αυτήν την ψευδολογία που διακινείται και μέσω των τηλεοπτικών καναλιών με τις αλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ. Ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε ότι «από το πρωί εκτελεστές συμβολαίων κάνουν μια επίθεση που δεν έχει ξανασυμβεί, είναι η επίθεση της διαπλοκής» κι αντέτεινε τις εξελίξεις με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που αποδεικνύουν ότι πλέον ο νόμος θα ισχύει για όλους.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας επισήμανε ότι «κληρονομήσαμε την κοινωνική καταστροφή, στα κράτη δεν μπορείς να κάνεις αποποίηση κληρονομιάς» τονίζοντας ότι η συμφωνία του προηγούμενου καλοκαιριού είχε ορισμένα ανοιχτά πεδία για διαπραγμάτευση, όπου η κυβέρνηση κέρδισε κάποια πράγματα. Ο Π. Σκουρλέτης απάντησε στον εισηγητή της Ν.Δ., Μ. Βαρβιτσιώτη, που του ζήτησε να αναφερθεί σε «κόκκινες» γραμμές που η κυβέρνηση τήρησε υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της «μικρής» ΔΕΗ.

Να πάρει θέσει για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ προκάλεσε την Ν.Δ. ο Π. Σκουρλέτης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας σημείωσε ότι ο διαχωρισμός ΔΕΗ κι ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει τον δημόσιο έλεγχο στα δίκτυα κι αποτελεί κάτι που «το παρακολουθούν με ξεχωριστό ενδιαφέρον πάρα πολλές πολιτικές δυνάμεις». Ο Π. Σκουρλέτης προκάλεσε την Ν.Δ. να απαντήσει αν επιθυμεί το ΤΑΙΠΕΔ να πουλήσει το 17% της ΔΕΗ και να πάρει θέση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ τα οποία καταγράφουν εδώ και δύο χρόνια ρεκόρ κερδών.

Ο εισηγητής της Ν.Δ., Μ. Βαρβιτσιώτης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει εντολή στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα, να εξαιρέσει αυτές τις ΔΕΚΟ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ενώ εμφανίστηκε αμετανόητος για την «μικρή» ΔΕΗ υποστηρίζοντας ότι, αν είχε προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση, θα έμπαιναν στο ταμείο της ΔΕΗ 4 δισ. ευρώ και σήμερα η επιχείρησε δεν θα κινδύνευε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος απάντησε ότι πάνω από 1 δισ. ευρώ χρεών προς την ΔΕΗ βρίσκονται σε ρύθμιση και για πρώτη φορά τα χρέη προς την ΔΕΗ μειώνονται. Ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε ακόμα και στην έκπτωση 15% για τους συνεπείς καταναλωτές, ένα θετικό μέτρο για το οποίο όμως δεν μιλούν οι καναλάρχες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL