Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ένωση Κεντρώων: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένωση Κεντρώων: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων

Νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να «ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και να μην παρουσιάζονται αυτοσχέδιοι μη πληρούντες τις προϋποθέσεις, ως σοβαρές εταιρίες που δήθεν ενεργούν δημοσκοπήσεις» ζητά η Ένωση Κεντρώων, στον απόηχο των δηλώσεων του Βασίλη Λεβέντη ότι του ζήτησαν 10.000 ευρώ από εταιρεία δημοσκοπήσεων για να του δώσουν μεγαλύτερα ποσοστά.

«Όλοι μας ζητούν να κατονομάσουμε τον προτείνοντα. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα εξοντωθεί σίγουρα κάποιος, ο χώρος όμως θα παραμείνει θολός και είναι χώρος σημαντικός για την Δημοκρατία γιατί προδιαθέτει την ψήφο των πολιτών» αναφέρει παράλληλα η Ένωση Κεντρώων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με τα λεχθέντα του κ. Λεβέντη για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στο Γ. Παπαδάκη, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Πρώτον, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, όπου στο newsit διάβασε επιστρέφοντας από Αμερική δυο δημοσκοπήσεις. Στην πρώτη προηγείτο η ΝΔ με 12 ποσοστιαίες μονάδες και στη δεύτερη προηγείτο ο ΣΥΡΙΖΑ με 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Δεύτερον, ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα προ των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015 η Ένωση Κεντρώων παρουσιάστηκε στις δημοσκοπήσεις με 2%, συνεπώς κατά τις δημοσκοπήσεις έμενε εκτός Βουλής. Την ημέρα των εκλογών, η Ένωση Κεντρώων πλησίασε το 4%, συνεπώς, έγινε προσπάθεια εξόντωσης του κόμματος μας.

Τρίτον, αυτό που οι δημοσιογράφοι παρουσίασαν ως "βόμβα" είναι αληθές γεγονός, πλησίασε τον κ. Λεβέντη πρόσωπο στην ΔΕΘ και του πρότεινε να κάνει δημοσκόπηση πληρώνοντάς την, με ευνοϊκό αποτέλεσμα για την Ένωση Κεντρώων.

Όλοι μας ζητούν να κατονομάσουμε τον προτείνοντα. Σ΄ αυτή την περίπτωση θα εξοντωθεί σίγουρα κάποιος, ο χώρος όμως θα παραμείνει θολός και είναι χώρος σημαντικός για την Δημοκρατία γιατί προδιαθέτει την ψήφο των πολιτών. Επίσης, επικοινώνησε μαζί μας εκπρόσωπος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. και μας ζήτησε να διευκρινίσουμε ότι η περί ης  ο λόγος εταιρία δεν είναι μέλος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. Αυτό αληθεύει. Αντί, λοιπόν να ζητούν κάποιοι αίμα στην αρένα και η αρένα να μένει νοσηρή καλό είναι να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να ελεγχθούν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων και να μην παρουσιάζονται αυτοσχέδιοι μη πληρούντες τις προϋποθέσεις, ως σοβαρές εταιρίες που δήθεν ενεργούν δημοσκοπήσεις. Η Ένωση Κεντρώων μάχεται επί χρόνια για να καθαρίσει ο χώρος και επιμένουμε ότι δεν είναι λύση η εξόντωση ενός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL