Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.6°C23.7°C
4 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.4°C24.3°C
3 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
23.8°C27.6°C
4 BF 38%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C23.2°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C23.0°C
4 BF 31%
Καρναβάλι: Δημοσιογράφοι του Alpha και του Star με περούκες παρακολουθούσαν τον Ν.Παππά - Όλο το χρονικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καρναβάλι: Δημοσιογράφοι του Alpha και του Star με περούκες παρακολουθούσαν τον Ν.Παππά - Όλο το χρονικό

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι Έλληνες δημοσιογράφοι στην Νέα Υόρκη παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με γυαλιά και... περούκες τον Νίκο Παππά φτάνοντας στο σημείο μάλιστα στο σημείο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ένας να πλαστογραφήσει την υπογραφή στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα περίπου 2:30μμ, στο ξενοδοχείο Westin Grand Central όπου διαμένει η ελληνική αποστολή για την Γενική Συνέλευση ΟΗΕ, δημοσιογράφος του Alpha ήταν μεταμφιεσμένος (γυαλιά ηλίου, μαύρη περούκα, μπλε καπέλο) και είχε καθίσει στο καφέ του ξενοδοχείου έχοντας την φωτογραφική του κάμερα με κατεύθυνση την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ο δεύτερος δημοσιογράφος, του Star Channel, επίσης μεταμφιεσμένος καθόταν σε καναπέ της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κοιτάζοντας την είσοδο.

Μετά από λίγα λεπτά συναντήθηκαν στο καφέ και στη συνέχεια  ζήτησαν λογαριασμό. Η χρέωση έγινε στο όνομα μέλους της ελληνικής αποστολής (Γιώργος Χριστοφορίδης) και υπέγραψαν αντ’ αυτού χωρίς, βέβαια, ο κ. Χριστοφορίδης να το γνωρίζει.

Αμέσως μετά έφυγαν και κατευθύνθηκαν σε καφέ  που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο. Στη συνέχεια βγήκαν έξω από το καφέ. Ο ένας καθόταν έξω από το καφέ και ο άλλος σε κοντινή απόσταση κοιτάζοντας την είσοδο του ξενοδοχείου.

Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής στο ξενοδοχείο όπου θα διαμείνει και ο Ελληνας Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας. Ύστερα από συνεννόηση του υπεύθυνου ασφάλειας του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Ευάγγελου Παπαθεοδώρου, με τις αμερικανικές υπηρεσίες που είναι εγκαταστημένες στο ξενοδοχείο, επιφορτισμένες με την ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, έγινε προσέγγιση των δύο ατόμων για εξακρίβωση στοιχείων.

Από την εξακρίβωση επιβεβαιώθηκαν όλα τα παραπάνω και, αρχικά, τα δύο άτομα δήλωσαν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στις αμερικανικές Αρχές ότι ήταν μέλη της ελληνικής κυβερνητικής αποστολής. Στη συνέχεια -και αφού με τη συνδρομή των ελληνικών διπλωματικών αρχών διαπιστώθηκε ότι ο αρχικός ισχυρισμός τους δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τα δύο άτομα δήλωσαν ότι σκοπός τους ήταν να φωτογραφήσουν τον κ. Παππά που διέμενε στο ξενοδοχείο.

Μετά τη γνωστοποίηση των συμβάντων έγινε αντιληπτό και από τους άνδρες της ασφάλειας του Πρωθυπουργού ότι τα ίδια άτομα με την ίδια μεταμφίεση ακολουθούσαν το προηγούμενο διάστημα τις κινήσεις τους και τις κατέγραφαν με την φωτογραφική μηχανή τους.

Οι αμερικανικές αρχές έχουν αναλάβει την υπόθεση και καλούνται μάρτυρες ώστε να λάβουν τις καταθέσεις και να προχωρήσουν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες.

Συνελήφθησαν δύο Έλληνες δημοσιογράφοι στη Νέα Υόρκη - Παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά

Ν.Παππάς: Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη

 

Τι απαντά ο ανταποκριτής του Star

Τι απαντά ο ανταποκριτής του Alpha, Θάνος Δημάδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL